Цікаве

Земля увійшла в епоху шостого масового вимирання – вчені

Вчені поділилися невтішними висновками нового дослідження. На думку фахівців, вже зараз Земля увійшла в епоху шостого масового вимирання, інформує 1NEWS з посиланням на portaltele.com.ua.

Більш того, вони вважають, що планеті загрожує жахливе майбутнє, якщо лідери світових держав продовжать ігнорувати екологічні проблеми.

В рамках дослідження фахівці вивчили близько 150 робіт, сфокусованих на модифікації навколишнього середовища. Вчені вважають, що лідери світових держав найчастіше закривають очі на кліматичні проблеми. Висновки нового дослідження, в свою чергу, демонструють, що умови навколишнього світу стали набагато небезпечнішими, ніж вважають люди.

За словами одного з авторів наукової роботи, професора Інституту навколишнього середовища і сталого розвитку Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Даніеля Блюмштейна, якщо тенденція ігнорування екологічних проблем продовжиться – людство зіткнеться з жахливими наслідками.

“Масштаб загрози біосфері і всім її формам життя настільки великий, що його важко осягнути навіть добре поінформованим експертам” , – попередив професор Корі Бредшоу з Університету Фліндерса в Австралії.

Незважаючи на те, що вже зараз Земля увійшла в епоху шостого масового вимирання, яку спровокувало людство, люди і далі продовжують займатися продажем диких тварин, експлуатацією токсичних елементів і іншими діями, що негативно позначаються на навколишньому середовищі.

 

 

 

 

Back to top button