Закуска із запечених кабачків із тунцем у духовці
Содержание
Продукти для блюда
- консервований тунець 100 гр.
- кабачок 4 шт.
- цибуля ріпчаста 0,5 шт.
- часник 1 зуб.
- хліб 50 гр.
- куряче яйце 1 шт.
- олія 1-2 ст.л.
- суміш перців
- базилік
- сіль
Як готувати?
Починаємо приготування закуски і нарізаємо порційними шматочками чотири молоді кабачки, які потім за два прийоми викладаємо в каструлю з киплячою водою, що стоїть на плиті, і три-чотири хвилини їх бланшируємо, після чого викладаємо їх у велику тарілку.
По черзі вирізаємо серцевини у бланшированих шматочків кабачків. Ставимо сковороду на включену плиту, потім виливаємо в неї одну-дві столові ложки олії, викладаємо дрібно нарізану половину головки цибулі, після чого перемішуючи, обсмажуємо його на великому вогні.
Дрібним кубиком нарізаємо серцевини кабачків і викладаємо в сковороду з цибулею, потім перемішуємо і обсмажуємо на великому вогні плити. Розбиваємо в глибоку миску одне куряче яйце, потім додаємо до неї на смак сіль і дуже добре збиваємо.
Викладаємо в миску зі збитим курячим яйцем сто грамів консервованого тунця, потім додаємо в неї п’ятдесят грамів невеликих шматочків бездрожжевого хліба з борошна цільнозернового, базилік за смаком і добре перемішуємо всі інгредієнти в мисці між собою.
Пропускаємо через прес один зубчик часнику і викладаємо в сковороду з кабачками, потім додаємо в неї до смаку сіль, суміш із чорного з червоним перців і перемішуємо всі інгредієнти, після чого продовжуємо обсмажувати кабачки дві хвилини і даємо кілька хвилин охолонути.
Викладаємо трохи остиглих кабачок зі сковороди в миску з тунцем і добре перемішуємо між собою всі інгредієнти. Наповнюємо заготовки з кабачків необхідною кількістю приготованої начинки і викладаємо їх на змащене однією-двома столовими ложками рослинної олії деко.
Деко з фаршированими човниками з кабачків з тунцем ставимо в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на п’ять-сім хвилин, після яких дістаємо лист з духовки і розкладаємо приготовлену гарячу закуску по порційних тарілках.
Відеоурок