Цікаве

За чверть століття людство може втратити здатність розмножуватися

До 2045 року чоловіки на Землі зможуть втратити здатність розмножуватися через вплив хімікатів, які змінюють людські гормони, повідомляє 1NEWS з посиланням на parlament.ua.

Про це стверджує одна з головних дослідниць репродуктивного здоров’я Шонна Свон.

Нинішній стан репродуктивних справ не може продовжуватися й при цьому не загрожувати виживанню людства, – сказала вона.

За словами Свон, мало хто знає про загрозу здатності розмножуватися.

Чотири роки тому вчена розрахувала, що кількість сперматозоїдів у середньостатистичного чоловіка на Заході скоротилася на 59% за період з 1973 до 2011 року. Ці розрахунки потрапили в заголовки про “спермагеддон”. Тепер Свон, яка також працює епідеміологом в Медичному центрі Маунт-Сінай у Нью-Йорку, описує ще страшнішу картинку в своїй новій книзі під назвою “Зворотний відлік” (Count Down – англ.).

Згідно з поточними прогнозами, кількість сперматозоїдів у чоловіків в середньому досягне нуля в 2045 році. Це означає, що половина людей чоловічої статі на Землі не будуть здатні дати потомство взагалі. А інша половина будуть дуже близькі до такого стану, – вважає Свон.

Вчена пояснює, що причина – дедалі більший контакт з хімічними речовинами, які руйнують ендокринну систему людини. Адже ці речовини є у всьому: від пластику, електроніки, упакування для продуктів і пестицидів до засобів особистої гігієни й косметики. Ці хімікати є в тілі майже кожного на Землі.

 

 

 

 

 

Back to top button