Цікаве

Японці першими у світі пересадили легені хворому на COVID-19 від живого донора

У США, Європі і Китаї були проведені десятки трансплантацій частин легень пацієнтам, постраждалим від COVID-19, проте вони були взяті у донорів з мертвим мозком

Японські лікарі успішно виконали першу у світі трансплантацію легеневої тканини від живих донорів коронавірусному пацієнту з серйозним пошкодженням легенів.

Про це інформує 1NEWS.

«Ми продемонстрували, що тепер у нас є можливість трансплантації легенів (від живих донорів)», – сказав на пресконференції доктор Хіроші Дате, торакальний хірург лікарні, який проводив операцію.

Постраждала від коронавірусних ускладнень мешканка західного японського регіону Кансай зараз відпочиває після майже 11-годинної операції у середу. Її чоловік і син, які пожертвували частини своїх легень, також знаходяться в стабільному стані.

Очікується, що пацієнтка зможе виписатися з лікарні приблизно через два місяці і повернутися до свого нормального життя приблизно через три місяці.

У клініці Кіото, де проводилася операція, заявили, що це перша у світі трансплантація легеневої тканини від живих донорів людині з пошкодженням легенів після COVID-19.

У США, Європі і Китаї були проведені десятки трансплантацій частин легень пацієнтам, постраждалим від COVID-19, проте вони були взяті у донорів з мертвим мозком.

Джерело: Укрінформ

Back to top button