Цікаве

Японія має намір вдруге запустити посадковий модуль на Місяць

Японія має намір вдруге запустити посадковий модуль на Місяць

Фото: pixabay.com
Запуск японської ракети H2A з посадковим модулем заплановано на 7 вересня

Перший запуск ракети планувалося здійснити тижнем раніше, проте його було відкладено через сильний вітер.

Відкладений запуск ракети-носія H2A з місячним апаратом Японського космічного агентства перенесено на четвер, 7 вересня. Про це повідомляє Kyodo.

Компанія Mitsubishi Heavy Industries повідомила, що старт носія H2A планується близько 8:40 ранку з космічного центру на острові Танегасіма в південно-західній префектурі Кагосіма.

Як частину свого корисного навантаження ракета нестиме розроблений Японським агентством аерокосмічних досліджень місячний посадковий модуль SLIM, який буде тестувати технологію точної посадки на поверхню Місяця.

Очікується, що SLIM вийде на орбіту Місяця через три-чотири місяці після запуску і спробує досягти місячної поверхні через чотири-шість місяців.

Зібрані дані будуть використані в очолюваному Сполученими Штатами проєкті Artemis, метою якого є повернення людей на Місяць до 2025 року подальше дослідження супутника нашої планети. Кінцева мета – освоєння людьми Марса.

У разі успіху Японія стане п’ятою країною, що здійснила висадку місяцехода на Земний супутник, після Сполучених Штатів, Китаю, Індії та колишнього Радянського союзу.

Раніше повідомлялося, що посадковий модуль місячної станції Чандраян-3 із місяцеходом на борту, здійснила успішну посадку на супутнику Землі.

Астрономи виявили нову екзопланету розміром з Нептун

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button