Цікаве

Яку кавомашину для дому вибрати*

Переваги кавомашин

Кавомашина вдома — це не тільки можливість у будь-який час підбадьоритися, але й економія грошей та часу. До того ж кавомашини вміють:

  • регулювати ступінь помелу зерен і міцність напою;
  • готувати каву з капсул;
  • очищатися автоматично;
  • запускатися натисканням однієї кнопки.

У магазині ковомашин Krups ви знайдете кухонне обладнання, яке відповідатиме усім вашим потребам.

Кавомашини діляться на три типи:

  • автоматичні;
  • ріжкові (разом з їх підвидом — еспресо-комбайнами);
  • капсульні/ чалдові.

Вони розрізняються не тільки за способом управління, але і за своїми розмірами. Якщо ви не обмежені площею кухні, то можете вибирати будь-яку кавомашину, а ось жителям «малогабариток» варто придивитися до ріжкових і капсульних машин через їхню компактність.

Автоматичні кавомашини

Якщо вранці зовсім не хочеться напружуватися і розбиратися у налаштуваннях кавомашини, то слід зупинитися на автоматичному варіанті. Таку машину потрібно налаштувати лише один раз, після чого вона сама зрозуміє, який напій варити. Спочатку потрібно засипати зернову або мелену (якщо машина підтримує її використання) каву в резервуар і налити потрібну кількість води. Багато моделей мають таймер і готують каву на певну годину. Зазвичай автоматичні кавомашини розраховані на одну або дві порції.

При наявності великої родини з різними уподобаннями рекомендується придивитися до просунутих моделей з декількома профілями налаштувань, які запам’ятовують, який вид кави кому варити.

Ріжкові кавомашини та еспресо-комбайни

У середньому ріжкові кавомашини коштують дешевше за усі інші. Більшість моделей працює тільки з меленою кавою, так що окремо доведеться купувати кавомолку або вже мелений продукт. Порошок потрібно засипати в спеціальне відділення (той самий «ріжок»), після чого утрамбувати. На виході повинна вийти «таблетка», крізь яку буде пропущена гаряча вода під тиском. При виборі слід звернути особливу увагу на матеріал ріжка:

  • металеві вважаються більш якісними;
  • пластикові послабляють міцність кави і надають їй кислуватого присмаку.

Такі кавомашини займають мало місця, а собівартість готового продукту у них найнижча з усіх. До того ж меленої кави для однієї порції потрібно на третину менше, ніж при застосуванні інших типів пристроїв.

Зазвичай за один прийом така машина може зварити дві чашки кави.

Ще одним плюсом рожкової кавоварки є можливість використовувати не тільки мелену каву, але і чалди — аналоги чайних пакетиків, всередині яких міститься спресована кава.

Якщо хочеться скоротити тривалість приготування кави, то можна купити еспресо-комбайн. У ньому вже є вбудована кавомолка, і такі моделі вважаються напівавтоматичними. Однак їх налаштування досить складні, мити ріжок після кожного приготування кави все одно доведеться, та й у продажу комбайнів не так багато.

Капсульні та чалдові кавомашини

Капсульні та чалдові машини мають невеликий розмір і передбачають мінімальну участь людини у приготуванні кави. Правда, вартість капсул завелика, проте, в будь-якому випадку, собівартість однієї чашки кави буде нижче, ніж в кав’ярні.

*на правах реклами

Back to top button