Цікаве

Які продукти шкодять нашому серцю

Які продукти шкодять нашому серцю

Содержание

Запорукою здорового серця будь-якої людини є спосіб життя, який він веде, і питання харчування — одне з найважливіших. Деяку, здавалося б, звичну і звичайну для нас їжу, варто назавжди викреслити зі свого меню. Ми розповімо вам про топ-5 найшкідливіших продуктів, які «садять» серце.

Перероблене мясо

Одні з найнебезпечніших для нашого «мотора» продуктів є знайомі всім ковбаси, сосиски, шинка тощо. Не так давно проти такої їжі виступили онкологи, зараз до них приєдналися і кардіологи. Справа в тому, що дані продукти містять багато жирів і натрію, який використовується для продовження терміну зберігання м’яса. І перше, і друге, в буквальному сенсі, вбиває наше серце.

Червоне мясо

Для вас соковитий стейк або свиняча відбивна — це щось апетитне і смачне? А для кардіологів — це сіль, холестерин і насичені жири, які буквально нокаутують серце і судини. Вживання даних продуктів лікарі рекомендують звести до мінімуму.

Картопляні чіпси, готовий поп-корн

Ці ласощі можуть ніяк не впливати на серце тільки за тієї умови, що ви приготуєте їх самостійно. І менше солі! А покупні чіпси і поп-корн — бомба уповільненої дії для серця людини.

Дієтичні напої

Солодкі газовані напої і соки (навіть свіжовичавлені) досить-таки небезпечні для серця, тому що являють собою розчин цукру. Однак ще шкідливіше, так звані, дієтичні напої, в яких цукор відсутній, зате присутні його імітатори. Регулярне вживання «нульових» напоїв серйозно підвищує ризик хвороб серця (а ще раку і недоумства).

Локшина швидкого пріготовленія

Улюбленi багатьма швидкорозчинні макарони містять величезну кількість солі. Крім того, практично всі види швидкорозчинній локшини обсмажують у фритюрі — справжня зброя проти здорового серця! Викресливши дане «блюдо» зі свого раціону назавжди, ви явно нічого не втратите, зате точно збережете свій організм.

Back to top button