Цікаве

Як зробити ванну кімнату зручною та функціональною?

Сучасна ванна кімната більше не сприймається як стерильне приміщення для гігієнічних процедур. Це місце, де можна відпочити, розслабитись, провести догляд за волоссям, обличчям чи тілом. Жінки роблять в ній зачіски та наносять макіяж, тому їм потрібне гарне освітлення та багато місця для зберігання. Менеджер магазину сантехніки https://www.santechshara.ua/ радить не гнатись за трендами, а обладнати санвузол, який відповідає вашим потребам. Ми підкажемо, як заощадити простір у ванній кімнаті, зробити її стильною та функціональною.

Комбінована волога зона

Власникам невеликих санвузлів доводилось обирати, що встановлювати: ванну чи душ. Дизайнери знайшли рішення, яке дозволить об’єднати ці зони навіть у невеликих приміщеннях. Для цього потрібно відділити мокру зону скляною перегородкою, розрахувавши місце для ванни та душу. Це рішення потребує значно менше місця та коштів, ніж встановлення окремої душової кабіни з піддоном, перегородками та дверцятами.

Душова система встановлюється на стіну, під нею — зливний трап у рівень з підлогою. Користувач має повноцінну ванну та душ, оснащений всього однією перегородкою. Це рішення значно спрощує прибирання у санвузлі, адже вода не потраплятиме на меблі та підлогу по всій кімнаті. Діти можуть весело бавитись у ванні, не боячись розхлюпати воду. Якщо вам хочеться приватності, замість прозорої перегородки можна встановити матову стінку з дверцятами.

Технологічність — головний тренд у дизайні інтер’єру

Дизайнерську ванну кімнату неможливо уявити без технологій, які автоматизують рутинні процеси та роблять життя комфортнішим. Нещодавно майстри сперечались, де встановлювати вимикач витяжки, щоб користувачі не забували вимикати її після прийому душу. Сучасні кліматичні системи оснащені датчиками вологості, тому працюють в автоматичному режимі. Також більше не потрібно вмикати витяжку у туалетній кімнаті, адже існують унітази із системою видалення неприємних запахів безпосередньо із чаші.

Якщо ви мрієте про сучасний, функціональний санвузол, встановлюйте технологічну сантехніку:

  • Підвісний унітаз з функцією біде, або накладною кришкою-біде;
  • Змішувач на раковину із безконтактним вмиканням. Це ідеальне обладнання для тих, хто не любить щодня протирати крани;
  • Душова система з термостатом, що автоматично змішує воду до заданої температури;
  • Дзеркало із підсвіткою, що дозволить зручніше наносити макіяж чи голитись;
  • Дизайнерська сушка для рушників або тепла стіна зі стильними гачками.

Обираючи сантехніку, зважайте на розхід води та енергоефективність. Встановлюйте змішувачі з ефективними аераторами, а також унітаз із регульованим об’ємом змиву — це прості функції, які допомагають витрачати менше води. Обирайте рушникосушку з регулятором нагріву або таймером, який автоматично вимикатиме пристрій. Також радимо переглянути водонагрівачі із Wi-Fi модулем для віддаленого керування. Найсучасніші моделі здатні створювати персональні графіки нагріву води, аналізуючи поведінку користувачів.

Back to top button