Цікаве

Як зробити сирники в духовці: цікавий рецепт зі смачним соусом

Сирники – традиційний сніданок для більшості українців. Але оригінальний спосіб приготування допоможе по-новому поглянути на це страву.

Якщо запекти сирники в ароматному сметанному соусі, вони будуть особливо соковитими і ніжними, адже солодка заливка в процесі приготування перетворюється на чудовий крем. Сметану бажано використовувати жирну, інакше соус під час приготування розшарується, рекомендує 1News.

Запечені сирники в сметані

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 200 ккал на 100 г

Складові:

Для сирників: ⠀

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 150 г борошна (можна рисового або кукурудзяного)
  • Дрібка солі

Для соусу:

  • 300 мл домашньої сметани
  • 50 г цукру або пудри
  • Щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. Змішайте сир, яйця і 50 г борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Замісіть липке тісто.
  3. Сформуйте сирники і обваляйте їх у борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору з двох сторін.
  4. Сметану, цукор і ванілін змішайте в мисці.
  5. Обсмажені сирники викладіть в скляну форму для випікання. Залийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці 5-10 хвилин.

Як подавати запечені сирники

Подавайте на стіл гарячими. Ви можете доповнити сирники ягодами, лимонною цедрою, варенням, цукровою пудрою або медом.

Джерело: Сьогодні

Back to top button