Цікаве
Як зробити сирники в духовці: цікавий рецепт зі смачним соусом
Сирники – традиційний сніданок для більшості українців. Але оригінальний спосіб приготування допоможе по-новому поглянути на це страву.
Якщо запекти сирники в ароматному сметанному соусі, вони будуть особливо соковитими і ніжними, адже солодка заливка в процесі приготування перетворюється на чудовий крем. Сметану бажано використовувати жирну, інакше соус під час приготування розшарується, рекомендує 1News.
Запечені сирники в сметані
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Складові:
Для сирників: ⠀
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. цукру
- 150 г борошна (можна рисового або кукурудзяного)
- Дрібка солі
Для соусу:
- 300 мл домашньої сметани
- 50 г цукру або пудри
- Щіпка ваніліну
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С.
- Змішайте сир, яйця і 50 г борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Замісіть липке тісто.
- Сформуйте сирники і обваляйте їх у борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору з двох сторін.
- Сметану, цукор і ванілін змішайте в мисці.
- Обсмажені сирники викладіть в скляну форму для випікання. Залийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці 5-10 хвилин.
Як подавати запечені сирники
Подавайте на стіл гарячими. Ви можете доповнити сирники ягодами, лимонною цедрою, варенням, цукровою пудрою або медом.
Джерело: Сьогодні