Цікаве

Як зробити, щоб взуття не ковзало в ожеледь: корисні лайфхаки

Коли на вулиці ожеледиця, особливої уваги вимагає наше взуття. Адже від його стану безпосередньо залежить наша безпека – будемо ми ковзати і падати на льоду або ж благополучно дістанемося до місця призначення, навіть не посковзнувшись.

Існує кілька перевірених способів, які дозволять підвищити нашу стійкість та впевненість під час ожеледиці, розповідає 1News.

Як зробити, щоб взуття не ковзало: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Протектор

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: unsplash

Для серйозної погоди вибирайте серйозне взуття. Сама нековзна підошва завжди оснащена глибоким протектором . Це не викличе естетичного дискомфорту, тому що таке взуття мало того, що стійке, так ще й модне.

  • Лайфхак 2. Надрізи

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: pinterest

Навіть добрий протектор може виявитися слизьким. Щоб збільшити його зчеплення, можна піти на кардинальний метод і додати рифленості підошві , зробивши додаткові надрізи. Не робіть великі надрізи, аби зовсім не зіпсувати взуття.

  • Лайфхак 3. Профілактика

Шорстка поліуретанова наклейка – комфортний захист від ковзання, до того ж тримається довго, а підібрана в тон – непомітна на підошві. Поставте профілактику у взуттєвій майстерні та забудьте про ожеледицю під час зими.

  • Лайфхак 4. Лейкопластир

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: pinterest

Декілька смужок тканинного лейкопластиру коштують недорого, проте і вистачає їх ненадовго. Візьміть по двіі штуки на кожен чобіт і наклейте паралельно або хрест-навхрест на висушену і чисту підошву. Але майте на увазі, що в сльоту лейкопластир швидко відлипне.

  • Лайфхак 5. Наждачка

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: pinterest

 

На рівні поверхні підошви в області носка і підборів виріжте і наклейте шматочки наждачного паперу із зернистістю 3-4 мм . Такий спосіб дозволяє взагалі не ковзати на льоду, а вистачає його на два-три тижні.

  • Лайфхак 6. Повсть

Аналогічно наждачному паперу на чисту та суху підошву наклеюються шматочки повсті і залишаються до повного висихання. Але, як і у випадку з лейкопластирем, цей метод не годиться під час вологи та бруду – тканина швидко розкисне.

  • Лайфхак 7. Пісок

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: unsplash

 

Дуже дешевий, але не надто естетичний спосіб. На суху підошву наноситься клей та посипається крупнозернистим піском . Ковзати таке взуття буде помітно менше, але готуйтеся до того, що у передпокої весь час обсипатиметься пісок.

  • Лайфхак 8. Лідоступи

 

Що зробити, щоб підошва не ковзала / Фото: unsplash

Яких тільки моделей льодоходів немає у магазинах! З лямками, зав’язками, залізками, ланцюжками, шипами, чоловічі, жіночі. Їхня незаперечна зручність у тому, що вони доволі легко вдягаються та знімаються, при цьому ваше взуття не зазнає жодного втручання.

Джерело: Сьогодні

Back to top button