Як зробити, щоб нарізане яблуко не потемніло у салаті
Яблука є важливим інгредієнтом багатьох салатів, у тому числі несолодких.
Цей фрукт надає страві яскравий та незвичайний смак.
Подробиці
Однак нарізані яблука досить швидко темніють, через що починають виглядати неапетитно.
Це впливає і на смак салату: страва вже не здається такою смачною.
Втім, переживати не варто: проблема цілком вирішувана. Достатньо лише використовувати простий засіб – лимонний сік.
Чому яблука темніють
Навіть недосвідчені господині знають, що нарізаний плід швидко набуває неприємного темного відтінку – близького до коричневого кольору.
Це пов’язано з компонентами, що містяться в складі яблука – антиоксидантами і хінонами.
Як тільки м’якоть плоду стає «відкритою», з’єднання вступають у реакцію з киснем.
Тому темніти починає і надкушене яблуко.
Як вирішити проблему
Досвідчені кулінари діють так: перед приготуванням салату вони видавлюють сік з лимона в окрему миску.
Цей сік лимону необхідно розбавити водою.
У цей коктейль потрібно відправити нарізані яблука. Шматочки фруктів повинні полежати у рідині протягом кількох хвилин.
Втім, можна використовувати і просто лимонний сік: їм слід просто збризнути нарізаний плід.