Цікаве
Як зберігати цибулю вдома: корисні поради
Цибулю бажано зберігати в прохолодному, сухому, темному і добре провітрюваному приміщенні, наприклад у коморі, підвалі, погребі чи гаражі. Річ у тім, що цибулини легко вбирають вологу. А якщо температура або вологість занадто високі, вони можуть почати проростати або гнити, розповідає 1News.
Як зберігати цибулю надійно і довго: лайфхаки
- Лайфхак 1. Оптимальною температурою зберігання цибулі є 4-10 ºC. У цих умовах цибулини найкраще зберігають свої властивості.
- Лайфхак 2. Важливо налагодити належну вентиляцію, щоб запобігти утворенню цвілі та гнилі. Для цибулі підійдуть відкритий кошик, сітчаста сумка або навіть колготки.
- Лайфхак 3. Не залишайте цибулю в поліетиленових пакетах, бо це може призвести до її швидкого псування через погану циркуляцію повітря.
- Лайфхак 4. Темрява допомагає цибулі зберігатися довше. Брак сонячного світла зменшує коливання температури і вологості.
- Лайфхак 5. Не варто зберігати цілу цибулю в холодильнику, оскільки вона легко вбирає вологу. Це може призвести до того, що вона стане м’якою і швидше зіпсується.
Як зберігати різні види цибулі
Правила зберігання для чищеної, нарізаної, смаженої і маринованої цибулі відрізняються.
- Чищену цілу цибулю потрібно покласти в герметичний контейнер і зберігати за температури 4 ºС не більше як 10-14 днів.
- Нарізану цибулю можна загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник або заморозити.
- Приготована цибуля (смажена, варена, запечена) буде зберігатися в герметичному контейнері 3-5 днів.
- Маринована цибуля залишатиметься придатною близько 6 місяців. Щоб замаринувати цибулю, покладіть чищену цибулю в скляну або керамічну банку з оцтом і сумішшю солі, цукру і спецій.
Джерело: Сьогодні