Цікаве

Як за допомогою китайської медицини позбутися хропіння: 4 простих вправи

У китайській традиційній медицині є нескладні дії, які допоможуть полегшити нічне хропіння.

Будь-які порушення сну призводять до поганого самопочуття з усіма наслідками. На цьому фоні жахливе хропіння, яке лунає зі спальні – це не тільки покарання для тих, хто поруч, але і для самої людини, що хропе. Чи можна позбутися цієї напасті?

Китайське видання Sohu з посиланням на досвід традиційної медицини, бачить причини нічного хропіння в наступному:

  • Неправильне становище для сну. Здорова поза для сну: лягти на лівий бік, покласти праву руку на подушку, а ліву на стегно, щоб уникнути тиску на серце. Якщо людина спить на спині, це може вплинути на безперешкодне проходження повітря та викликати хропіння.
  • Вік. З роками багато чоловіків починають хропіти, у жінок подібні проблеми часто виникають після менопаузи. Причина в тому, що м’язова функція слабшає, тому треба приділяти більше уваги фізичним вправам, щоб зменшити хропіння.
  • Ожиріння. Люди з надмірною вагою скупчення жиру в організмі викликає звуження дихальних шляхів, отже, і частий хропіння. Найкращі спосіб цього уникнути — вчасно схуднути.

4 ПРОСТИХ ВПРАВИ КИТАЙСЬКОЇ МЕДИЦИНИ ВІД ХРОПІННЯ УВІ СНІ

  1. Сухе полоскання рота. Багато хто має звичку полоскати горло водою. Робіть так само, але без рідини. Повторіть сухе полоскання близько 200 разів, щоб полегшити проблему хропіння.
  2. Підмітання ясен. Мовою пройдіться по яснах на зовнішній стороні зубів. Як запевняє китайська медицина, якщо робити це часто, можна не лише полегшити хропіння, а й покращити роботу нирок у чоловіків.
  3. Скручування язика. Тобто язик притискається до піднебіння, а потім загинається назад. Під час цього процесу кінчик мови не повинен відриватися від піднебіння. Робіть так по 50 разів, що корисно не тільки не тільки від хропіння, але й ефективно для гнучкості мови.
Back to top button