Цікаве

Як вивести жирні плями з одягу: лайфхаки

По можливості візьміться за видалення плями, як тільки ви її посадили . Що менше вона встигне в’їстися у волокна тканини, то успішнішою буде процедура з її очищення.

Перш ніж ви виберете будь-який зі способів, перевірте дію активного інгредієнта на непомітній ділянці одягу , щоб не залишилося плям тепер уже від засобу для виведення плям.

Обробляти пляму потрібно, рухаючись від країв до центру, щоб залишки жиру не поширювалися далі по тканині, рекомендує 1News.

Як вивести жирні плями: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Миючий засіб

 

Як вивести масну пляму / Фото: pinterest

 

Всі засоби для чищення чи гелі для миття посуду призначені саме для розщеплення і видалення жиру . Тож із забрудненою тканиною такі засоби швидко впораються. Бажано взяти безбарвний засіб, щоб уникнути фарбування тканини. Розкладіть одяг і полийте пляму засобом. Пальцями акуратно втирайте його в тканину, потримайте кілька хвилин і змийте теплою водою. Перевірте результат і при необхідності повторіть процедуру.

  • Лайфхак 2. Господарське мило

 

Як вивести масну пляму / Фото: pinterest

 

Це також надійний помічник у боротьбі з будь-якими забрудненнями на тканині, причому, як свіжими, так і застарілими. Якщо у вас біла тканина, бажано взяти мило з відбілюючим ефектом , а для кольорової беріть без нього. Змочіть пляму теплою водою і гарненько намильте. Залиште одяг на кілька хвилин, щоб мило почало працювати. Потім потріть місце плями і ретельно прополосніть у теплій воді.

  • Лайфхак 3. Шампунь

 

Як вивести масну пляму / Фото: pinterest

 

Цей метод дозволяє обробляти навіть делікатні тканини . Візьміть шампунь для жирного волосся. Він гарно розщеплює маслянисті плями. Змочіть пляму на одязі, увітріть у неї трохи шампуню і залиште не кілька хвилин. Потім потріть забруднення і прополосніть у теплій воді.

  • Лайфхак 4. Сіль

 

Як вивести масну пляму / Фото: pinterest

 

Якщо пляма свіжа – відразу ж насипте на неї кухонну сіль і легенько втирайте. Сіль здатна витягати жир навіть з основи волокон . Залиште річ на 20 хвилин, а потім зчистіть сіль щіткою. Після цього виперіть одяг.

  • Лайфхак 5. Крохмаль

 

Як вивести масну пляму / Фото: pinterest

 

Цей спосіб видалення жиру підходить для делікатних тканин. Насипте картопляний крохмаль у невелику ємність, помішуючи, підігрійте на вогні і нанесіть на жирну пляму. Гарячий порошок крохмалю розм’якшує жир і відразу ж його вбирає. Акуратно протріть і замініть крохмаль на новий в міру його охолодження, поки він не вбере весь жир.

Джерело: Сьогодні

Back to top button