Цікаве

Як вибрати житло в новобудові?

Як обрати квартиру з огляду на клас нерухомості та її вартість?

Купівля квартири у новобудові — вибір багатьох сучасних клієнтів на ринку первинної нерухомості. Власне нове житло у багатьох аспектах вважається вигіднішим, ніж об’єкти на вторинному ринку. Одна з вагомих переваг — можливість розпочати історію свого помешкання з чистого аркуша, максимально адаптувавши його під себе й власні потреби. Як правило, у нових ЖК купують квартири люди з достатнім рівнем доходу. Тому не доведеться переживати щодо можливості зіткнутися з проблемними сусідами, котрі десятиліттями живуть у будинку та не дають перепочинку іншим своїми шкідливими звичками. Ну й ще одна перевага новобудови полягає в тому, що будівельні компанії здебільшого добре дбають про прилеглу до будинку інфраструктуру.

Які класи нерухомості представлені у новобудовах?

Житло у будівлях, котрі споруджувалися десятиліттями тому, як правило, не мало чіткої градації та окремих категорій. Сучасні новобудови, які можна знайти на сайті DOM.RIA, більш чітко розподілені на класи. І саме від класу житла залежить вартість одного квадратного метра житлової площі. Отже, сучасні квартири діляться на наступні класи:

  • Економ.

Таке житло облаштоване всім необхідним для проживання, однак тут не йдеться про велику площу, панорамні вікна чи інші ознаки первинної нерухомості, яка належить до більш престижного класу.

  • Бізнес.

Квартири бізнес-класу вважаються достатньо дорогими. На фактор ціни впливають не лише будівельні технології й площа цього просторого житла, а й розташування. Житло бізнес-класу — це, вже за визначенням, ті квартири, котрі знаходяться у районах, де вирує економічне, політичне, культурне та громадське життя міста. Вони цікаві для людей, які бажають проживати у наближеності до потужних адміністративних установ, торговельних та розважальних закладів, культурних об’єктів.

  • Еліт.

Житло згаданої категорії вважається найдорожчим. Для нього характерне вдале розташування, велика площа, високі стелі, будівельні матеріали преміум-класу та енергоощадні рішення. Зазвичай тут ідеться про квартири у житлових комплексах, котрі мають гарну інфраструктуру та знаходяться під цілодобовою охороною. У більшості випадків для таких будинків характерна мала поверховість.

  • Комфорт.

Переважна більшість квартир на сучасному ринку нерухомості належить саме до категорії «комфорт». Це хороші квартири, котрі мають достатню площу та оснащені всім необхідним для домашнього затишку. Зрештою, сама назва категорії цього житла говорить сама за себе. Щодо розташування, то такі квартири можуть знаходитися у різних районах — і ближче до центру, і на околицях або в передмісті.

Скільки коштуватиме житло в новобудові різних класів?

Якщо говорити про квартири економ-класу, то середня вартість одного квадратного метра житлової площі у Києві становить 23 632 грн, у Львові — 15 544 грн, у Харкові — 15 012 грн, у Дніпрі — 18 381 грн, в Одесі — 14.941 грн.

Обираючи квартиру бізнес-класу, за один квадратний метр у Києві потрібно буде заплатити в середньому 49 809 грн, у Львові — 29 734 грн, у Харкові — 23 200 грн, у Дніпрі — 28 971 грн, в Одесі — 25 741 грн.

Щодо елітного сегмента нерухомості, то там ціна за один квадратний метр виглядає наступним чином:

  • У Києві — від 48 077 до 127 371 грн;
  • У Львові – від 18 445 до 60 440 грн;
  • У Харкові – від 11 490 до 54 945 грн;
  • У Дніпрі – від 20 200 до 80 429 грн;
  • В Одесі – від 14 274 до 74 313 грн.

Квадратний метр у квартирах класу «комфорт» обійдеться десь у такі суми: у Києві — від 13 991 до 61 380 грн, у Львові — від 12 600 до 43 956 грн, у Харкові — від 13 624 до 56 000 грн, у  Дніпрі — від 13 350 до 40 751 грн, в Одесі — від 13 200 до 36 400 грн.

Таким чином, цінова лінійка представлена достатньо різноманітно для того, аби покупець міг обрати на ринку нерухомості той варіант житла, який він вважатиме оптимальним відповідно до наявного бюджету на купівлю первинної нерухомості.

*на правах реклами

Back to top button