Цікаве

Як вибрати та де знайти муфту для м’ясорубки Zelmer*

Вибір м’ясорубки для дому може видатися як досить простим, так і не дуже тривіальним завданням: вся справа в тому, що у різних користувачів занадто різні вимоги до цього приладу. Зрозуміло, що критерії вибору можуть істотно відрізнятися.

Муфту для м’ясорубки Zelmer можна знайти в інтернет-магазині Patok за посиланням: patok.com.ua/catalog/mufty_1/filter/brands_ref-is-zelmer/.

Які характеристики має сучасна електрична м’ясорубка і на що слід звернути увагу в першу чергу?

Конструкція м’ясорубки

Сучасні м’ясорубки влаштовані приблизно однаково: усередині корпусу приладу міститься мотор, до мотору кріпиться шнек, а до шнека — ножі, що подрібнюють м’ясо. У процесі подрібнення м’ясо проходить через решітку з отворами певного діаметру: таким чином регулюється зернистість фаршу.

Крім стандартного набору, м’ясорубка може бути укомплектована додатковими насадками або аксесуарами, які розширюють можливості приладу. Завдяки таким аксесуарам, м’ясорубка може виконувати наступні завдання:

  • нарізка;
  • віджимання соку;
  • набивання ковбас і т. п.

Корпус

Корпус сучасної електричної м’ясорубки в більшості випадків виготовлено з пластика і це абсолютно виправдане рішення — ніяких великих навантажень на нього не припадає, а пластик елементарно легше. Втім, зустрічаються і варіанти, коли пластиковий корпус «облицьований» зовні металевими (найчастіше з нержавіючої сталі) листами, і навіть є суцільнометалеві корпуси (зазвичай алюмінієві).

У більшості випадків вибір матеріалу корпусу залишається справою смаку, хоча у більш дорогих і престижних моделях частіше можна зустріти металеві елементи.

А ось що насправді набагато важливіше за матеріал — це наявність на корпусі м’ясорубки ручки для перенесення та ніші для змотування мережевого шнура.

Основні робочі деталі

Запчастини до м’ясорубок представлено на Patok. Основні деталі сучасної м’ясорубки — це:

  • насадка;
  • шнек;
  • гайка;
  • ніж;
  • набір перфорованих решіток.

Ніж та решітки виготовляють зі сталі (іноді нержавіючої), інші деталі — з алюмінію або силуміну (сплаву алюмінію з кремнієм). На практиці це означає, що насадку, шнек і гайку не можна мити в посудомийній машині — вони потемніють і почнуть бруднитися.

Силумін зазвичай використовується в більш дешевих моделях, алюміній — в більш дорогих.

Якість ножів та решіток покупець в більшості випадків може проконтролювати лише візуально: переконатися у відсутності дефектів на решітці, перевірити «на око» гостроту ножа і т. п.

*на правах реклами

Back to top button