Цікаве

Як вибрати сковорідку*

Вибрати сковорідки для своєї кухні не зможе навіть найдосвідченіша господиня, оскільки цей процес дуже складний і не всі можуть впоратися. Говорити про покупців, які взагалі перший раз у своєму житті вибирають начиння і зовсім не варто. Недосвідчена людина зможете легко загубитися в різномаїтті сковорідок і купить багато видів і зовсім не те, що насправді йому потрібно. Як же не помилятися при виборі і зробити все грамотно, навчать вас декілька порад.

Для чого вам сковорода

Перед тим, як купувати товар, вам для початку потрібно вирішити, навіщо він вам потрібен. Вам належить визначитися з меню, яке ви зазвичай готуєте, використовуючи сковорідку. На ринку є багато видів найрізноманітніших сковорідок, які підходять для м’яса і навіть для млинців. Є товар з універсальним призначенням, а є і специфічні. Наприклад, сковорода для млинців має гладку поверхню і ідеально підійде для оладок, омлету, але її не можна використовувати для обсмажування овочевого рагу, тоскільки її стінки дуже низькі.

Також варто розуміти відразу, на скільки людей ви зазвичай готуєте страви, яка поверхня вашої домашньої плити і чи є антипригарний шар. Якщо знати всі ці нюанси, тоді ви точно зможете купити ідеальну сковороду, яка підійде вам для приготування найсмачніших страв.

Найкращі і безпечні сковорідки

У магазині ми завжди бачимо велику кількість сковорідок, від яких очі просто розбігаються. Можна знайти великі і маленькі, високі і низькі, з ручками, кришками або з високим дном. Визначитися з вибором насправді складно, і варто знати точно, для чого потрібно її використовувати.

  • Класична. Підходить для приготування всіх страв, оскільки на ній можна смажити рибу, м’ясо, готувати овочі. Має вона круглу форму і довгу ручку. Кращий розмір сковороди для щоденного використання 24-26 сантиметрів.
  • Жаровня. Своїм зовнішнім виглядом схожа на першу. Її обирають і професійні кухарі і звичайні господарки. В основному, вона виготовлена з чавуну. Дно жаровні товсте, завдяки цьому і досягається рівномірне приготування всієї страви на поверхні. Поставити сковороду можна в будь-яку кухонну шафу, оскільки вона не займає багато місця. Поміщати в холодильник також дозволено.
  • Гриль-сковорода. Форма її може бути будь-яка. За допомогою ребристого дна виходить приготувати дуже смачне і гарне м’ясо. Весь жир накопичується саме між ребер сковороди.

Є ще багато видів сковорідок, в число яких входить популярний Вок, сотейник і млинниця.

На сайті магазину “Мир Посуды” ви зможете обрати для себе найнеобхідніше начиння для приготування різноманітних смачних страв на своїй кухні.

*на правах реклами

Back to top button