Цікаве

Як вибрати ліжко: різновиди та характеристики

Третину свого життя людина проводить на ліжку. Тому дуже важливо створити всі умови для комфортного відпочинку та сну. У цьому допоможе якісне ліжко. Виробники пропонують різні моделі виробів, що відрізняються конфігурацією, зовнішнім виглядом, комплектацією, матеріалами виконання, конструкційними особливостями та іншими важливими параметрами.

Ліжко – головний елемент сучасної спальні

Міцність несучої основи – головний параметр, який впливає на довговічність та міцність ліжок. Виготовляють основу з металу, пластику, МДФ, ЛДСП, а також натуральної деревини. До найбільш якісних виробів відносяться моделі, що виготовляються з дерева та металу.

Виробники пропонують односпальні, полуторні, подвійні чи двоспальні моделі. Довжина та розмір ліжка підбирається з урахуванням зростання, ваги людини та габаритів приміщень.

Відрізняються моделі ліжок конструктивними характеристиками. Тут розкішний вибір:

  • Спинки – несучі опори конструкції. Розташовані останні біля ніг та узголів’я. Сам каркас із спальним місцем кріпиться до них за допомогою спеціальних кріплень.
  • Каркас ліжка разом із спальним місцем – несуча частина. У таких випадках спинки навішуються на конструкцію та відіграють лише декоративну функцію. Моделі можуть мати ніжки, оснащуватися суцільною опорою, виготовленою з МДФ або ДСП.
  • Опора матраца – стійкі металеві ніжки. Всі інші компоненти конструкції – спинки та бічні панелі не є несучими, вони служать декоративною окрасою ліжка. Опора конструкції захована у спеціальний футляр.

Різновиди каркасів, що використовуються у виробництві ліжок

У спеціалізованому інтернет-магазині можна купити ліжко з доставкою по Україні з різною основою: металевою панцирною сіткою, листового матеріалу, МДФ, ДСП або фанери, ламелей. Останні виробляють із натуральної деревини.

Основа ліжка може бути повністю цільною або складатися з ламелей, які формують каркас. Відрізняються елементи жорсткістю, ортопедичними властивостями, пластичністю. Планки легко витримують встановлені навантаження.

Цілісні каркаси користуються більшою популярністю, тому що такі конструкції передбачають додаткові відсіки для зберігання білизни, одягу та іншого. Виробники оснащують ніші спеціальними міцними механізмами, за допомогою яких можна швидко відкрити та закрити відсік.

Деякі варіанти ліжок оснащуються пружинними каркасами. Це міцні, повітропроникні, прості в очищенні конструкції. Довговічність таких механізмів залежатиме від якості використовуваного матеріалу. Як правило, каркаси такого типу швидко зношуються, присідають, втрачають первісну форму, втрачають свою функціональність.

На що звернути увагу, вибираючи основу: основні моменти

Вибираючи модель ліжка та основу, варто орієнтуватися на навантаження, яке вказує виробник. Важливо! Вони включає не тільки вагу людини, але і постільна білизна, подушки, ковдра і матрац. Останній може бути одним або двошаровим.

Важливою є і наявність, а також кількість ніжок. У односпальній моделі їх має бути 4, а у двоспальній – 6.

Щоб матрац не провисав, потрібно уважно підбирати основу з ламелями. Діаметр між планками має бути мінімальним. Від їх кількості залежатиме міцність та надійність основи. Пластиковим елементам фахівці не рекомендують віддавати перевагу. Такі елементи крихкі і не розраховані на велику вагу.

У каталозі магазину можна підібрати ідеальне ліжко для спальні та дитячої кімнати за доступними цінами з доставкою по Україні.

Back to top button