Як вибрати безпечну паску: корисні рекомендації
Великдень на порозі, а отже, час запастися пасками. На полицях магазинів і кондитерських уже тиждень стоїть великодня випічка на будь-який смак. Багато хто замовляють її з доставкою. Але яку вибрати? Ведучі програми “Ранок з Україною” Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч з’ясували, на що слід звернути увагу, купуючи паску. Харчовий технолог Олена Сидоренко дала свої рекомендації, розповідає 1News.
Кожен другий українець не пече, а купує паску в магазині – про це свідчить статистика Асоціації представників роздрібних мереж.
Дешевше придбати пасхальний хліб у магазині – там він обійдеться в 50-55 грн. У кондитерській доведеться віддати близько 100 грн, а трендовий панеттоне прямо з Італії потягне на всі 200 грн. Але часто виробники навмисне приховують склад виробів, які можуть бути небезпечними.
Що найнебезпечніше може бути в пасці?
- Цукрова посипка. Це найалергенніший інгредієнт, який спричиняє дратівливість у дітей.
- Жир рослинний. Це повністю гідролізована пальмоядерна олія, це повністю трансжир, що порушує мембранний обмін у клітинах, призводить до серцево-судинних, онкологічних захворювань.
Як вибрати безпечну випічку?
Треба перевіряти, щоб у складі були вказані натуральні інгредієнти, такі як:
- борошно
- яйця
- родзинки
- цукор
- цукати
Перевірити куплену паску можна і вдома: всередині вона має бути повітряною, мати натуральний смак, аромат і колір.