Цікаве

Як відсвяткувати Новий рік на самоті і не сумувати: поради психолога

Переддень Нового року – це час, який більшість людей проводять зі своїми близькими або друзями і який зазвичай асоціюється зі святковими вечірками. Але що ж робити, якщо Новий рік 2020 ви зустрічаєте одні? Як провести цей час з користю і інтересом для себе, розповіла  лікар-психолог Ольга Мірошникова.

1News розповідає про 10 способів не дати собі засмутитися в новорічну ніч.

1. Переосмисліть негативні думки

Коли у вашу голову приходить негативна думка, ідентифікуйте її, оцініть, а потім переведіть на що-небудь позитивне. Наприклад, незважаючи на те, що цей Новий рік ви зустрічаєте наодинці, це не означає, що ви будете одні в наступному році. І хоча ви можете відчувати себе єдиним, у кого немає святкування, пам’ятайте, що багато хто знаходиться у вашій ситуації.

2. Проаналізуйте минулий рік

Останній день року – ідеальний час для саморефлексії:

  • привітайте себе з успіхами і досягненнями, якими б вони не були – великими чи маленькими, і з цього приводу побалуйте себе: купіть собі приємний подарунок (книгу, яку ви хотіли прочитати, або якусь річ для дому);
  • якщо, на вашу думку, рік пройшов не дуже добре, подумайте про те, що було несприятливим і як ви можете поліпшити це в наступному році.

3. Сходіть подивитися феєрверки

Це дуже красиво і створює відчуття свята. Крім того, проведення часу з натовпом людей може полегшити почуття самотності, а перегляд феєрверків підніме настрій.

4. Читайте книгу або дивіться фільми

Виберіть хорошу книгу, яку ви давно хотіли прочитати, і проведіть ніч за читанням, або ж можна влаштувати марафон тематичних новорічних фільмів.

5. Приймайте рішення

Новий рік – приголомшливий час для створення планів. Короткий і реалістичний список цілей виявляється дуже ефективним. Ви можете написати список тих справ, які давно хотіли реалізувати, і потім протягом року відзначати виконані.

6. Насолоджуйтесь самотністю

Заплануйте день для себе. Купіть що-небудь, щоб себе побалувати, приготуйте свої улюблені страви. Робіть все те, що вам хочеться.

7. Проведіть час активно

Сходіть на святковий каток або на концерт. Це допоможе не відчувати себе на самоті і відмінно підніме настрій.

8. Заплануйте телефонні дзвінки на північ

Складіть список людей, яких ви хочете привітати, і в новорічну ніч відправте привітання. Можна навіть в телефонному режимі вести відлік часу до Нового року.

9. Святкуйте онлайн в соціальних мережах

Безліч людей публікують новорічні поновлення в онлайн-режимі, дивіться відео, беріть участь в дискусіях і привітаннях. Це допоможе не відчувати себе самотнім.

10. Беріть участь в масових новорічних святкуваннях

Зустріньте Новий рік у місті біля великої ялинки або ж в ресторані, можливо це допоможе вам завести нові знайомства і ви зможете провести свята набагато веселіше.

Джерело: Сьогодні

Back to top button