Цікаве

Як відрізнити справжню червону ікру та підробку

Підроблена червона ікра відрізняється сильною пружністю та однотонністю.

Голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков порадив, як вибрати хороший продукт до святкового столу.

У окропі підробка розчиняється, – інформує 1News.

“Виготовляється, як правило, із желатину або водоростей, відрізняється сильною пружністю та, якщо придивитися, у неї відсутнє ядро – вона однотонна. Можете провести тест – штучні ікринки у киплячій воді розчиняться”, – повідомив експерт.

Для виготовлення ікри часто використовують не свіжу сировину, а заморожену. Щоб не придбати такий неякісний продукт, необхідно подивитися на дату виготовлення ікри. Вона повинна збігатися з періодом нересту даної породи риби. Це липень-вересень.

Чистяков підкреслив, що 60% ікри на українському ринку нелегального або сумнівного виробництва.

При виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на розсипчастість ікри, що продається на вагу.

Цьогоріч українські магазини продають червону ікру на 10-15% дорожче, ніж минулого року.

“Найдешевше бляшанку 120 г червоної натуральної ікри сьогодні можна знайти за 100 грн. Середня ціна ікри форелі доброї якості – це 140-150 грн за 100 г. Кета обійдеться у 240 грн за 100 г. Ікра кети дорожча, адже вона живе тільки у дикій природі. Чорна ікра стартує від 1500 грн за 100 г”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Джерело: УНН

Back to top button