Хто б що не казав, а найкраще доповнення до млинців на Масницю – це ікра. Ікра червона, тому що Масляна раз на рік, ікра чорна, тому що все в порядку з грошима, та ікра кабачкова – коли “в житті щось пішло не так” (зазвичай так вважають ті, хто знаються на ікрі). Хоча млинці з кабачковою ікрою – це теж навіть дуже, передусім для її шанувальників. Таких чимало. Так, ікру (червону) можна подарувати.Друзям або собі, свято ж – тут знайдете ще кілька рекомендацій із цього приводу.
І все ж: звідки взялася традиція їсти млинці з ікрою, наскільки вони корисні (про це розповість дієтолог) і як красиво їх подати до столу. Про це йтиметься нижче, повідомляє 1News.
Звідки взялася традиція їсти млинці з ікрою?
З Росії. Там, як і у нас, вважають, що млинці з чимось солоним, – це найкращий варіянт. Але традиція ця не така давня, як можна подумати. Історики схиляються до думки, що червона та чорна ікра у величезних кількостях з’явилася після Російсько-японської війни в 19-му столітті. Тобто ікра стала поширюватися з освоєння широт, вірніше, вод, Сибіру та Далекого Сходу. Звісно, добували та привозили її тільки для багатих людей.
Ну заради і розкоші, і статусу їли ікру на великі свята. Як розуміємо – давня й шанована Масниця – одне з них. Зустрічати гостей млинцями з ікрою – означало висловити їм свою глибоку повагу.
Звідки взялася традиція порівнювати непорівняльне (ікру та кабачкове пюре)?
Ні, ні, оскаржувати смак кабачкової ікри та її дивовижну здатність поєднуватися з багатьма продуктами ніхто не буде. Це справді смачно. Але не по-святковому. Хоча з іншого боку, така начинка порівняно дієтична.
Якщо не брати до уваги калорійність самих млинців. Нутриціологиня Яна Легеза висловила свою думку на цю тему.
Кому млинці можна?
“Почнемо з того, що млинці протипоказані людям із захворюваннями підшлункової залози і кишечника. До одужання їсти млинці не можна. Млинці – це сире тісто! Якщо вас турбує зайва вага, то раз на місяць можна, якщо вага приходить у норму і хочеться себе потішити. Тепер детальніше”, – каже Яна Легеза.
Млинці з ікрою – це
Поєднання білка зі швидкими вуглеводами і не є дуже корисно в принципі, але на Масляну потішити себе можна.
А як зробити млинці корисними?
Наприклад, приготувати млинці без глютену на кукурудзяному, рисовому або гречаному борошні. І не кидати в млинці багато цукру.
Як правильно їсти млинці з ікрою (чорною і червоною)
Для кращого її смаку ікра має бути кімнатної температури.
Крім млинців, ікра добре “гратиме” разом зі сметаною.
Як подавати млинці з чорною ікрою
Усе залежить від її кількості. Якщо серйозно, то продукт неймовірно дорогий, її багато не намажеш. Чорну ікру подають у порцелянових ємностях зі спеціальною ложечкою. Тобто береться дуже маленька кількість ікри, акуратно кладеться на млинець зі сметаною – і вперед.
Як подавати млинці з кабачковою ікрою?
Як заманеться. Це справді не має значення. Тим паше що цієї “ікри” завжди багато, бо дешево.
Як подавати млинці з червоною ікрою?
Тут можна пофантазувати. Отже, у вас є млинці за вашим улюбленим рецептом: Ось кілька варіянтів.
Їх можна порізати смужками і скрутити в рулетики з ікрою всередині. Скріпити зубочистками.
Зробити з млинців мішечки, наповнити ікрою, скріпити зеленою цибулею.
І, звісно, млинці можна скласти трикутником, красиво викласти на тарілку і прикрасити ікрою.
Отже, яку ікру вибрати на Масницю – справа смаку та індивідуальних можливостей. Якщо кабачкова ікра все-таки буденний варіянт, то раз на рік млинці з червоною ікрою можуть прикрасити стіл цілком.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.