Цікаве

Як відновити шкіру рук після холодів та використання антисептиків: корисні поради

Шкіра рук може постраждати під час морозної погоди. Часте використання антисептика, гаряча вода та неправильно підібрані косметичні засоби стають справжніми випробуваннями для наших зап’ясть. Зберегти гладкість допоможуть прості поради, які не передбачають витрат на придбання дорогих кремів для зволоження.

Рекомендаціями б’юті-експертів поділився 1News. Спеціалісти пояснили, що в холоди шкіра активніше втрачає вологу, тому такий ймовірний ризик лущення і мікротріщин, особливо навколо нігтів та на суглобах.

Дерматолог Бертран Хі розповів лайфхак: крем необхідно наносити ще на вологу шкіру. Крім того, варто мінімізувати використання антисептиків та інших засобів від мікробів. Найкраще – просто часто мити руки, оскільки різного роду дезінфектори часто призводять до запалень, подразнень, алергії і навіть екземи – неприємних висипань.

Мінімізуйте використання антисептика

 

Мити руки взимку також потрібно правильно. Напевно, зайшовши в будинок з вулиці, хочеться поринути в гарячу воду, щоб зігрітися. Це велика помилка. Потрібно використовувати воду лише кімнатної температури – гаряча та холодна руйнують захисний бар’єр шкіри.

Після миття не розтирайте руки рушником, а трохи промокніть їх серветкою. Поки вони вологі – нанесіть крем. Не забувайте носити рукавички в холодну погоду. Яким би очевидним це не здавалося, саме вони зможуть протистояти сильній сухості та почервонінню шкіри.

Наносьте крем на вологу шкіру рук

За можливості не періть руками та мийте посуд за допомогою машинки. Не розраховуйте на допомогу латексних рукавичок. Вони також схильні викликати алергію.

Якщо ж креми не справляються, а тріщини на шкірі стають все болючішими – зверніться до лікаря. В інтернеті, безумовно, можна знайти безліч порад, проте вони не розраховані на індивідуальні особливості.

Якщо креми не допомагають – зверніться до лікаря
Джерело: Vogue
Back to top button