Цікаве

Як уберегтися від токсоплазмозу під час вагітності?

Як уберегтися від токсоплазмозу під час вагітності?

Токсоплазмоз — аж ніяк нерідка інфекція в наш час. У групі підвищеного ризику опиняються ті вагітні , у кого є домашні тварини , а також ті , хто п’є непастеризоване молоко і вживає в їжу напівсирі м’ясо і рибу (наприклад , в суші або ролах ).

Симптоми токсоплазмозу схожі з симптомами більшості інфекційних захворювань: легке нездужання , невелике підвищення температури , утруднене дихання, висипання і т.д. Якщо після аналізів діагноз підтвердився , знадобиться пройти курс лікування антибіотиками , а в деяких випадках може бути прописаний імуноглобулін для зниження ризику передачі інфекції майбутній дитині .

Захиститися від токсоплазмозу можна , виконуючи кілька простих правил гігієни.

1 . Якщо у вас є домашні тварини, їх необхідно відвезти до ветеринара на обстеження. Якщо обстеження показало , що інфекції немає , тримайте вихованця подалі від джерел зараження ( не годуйте його сирим м’ясом , виключіть всі контакти з іншими тваринами). Якщо це неможливо , наприклад , якщо ви живете в приватному секторі , при будь-якому контакті ( годуванні та ін) з кішкою або собакою надягайте обов’язково одноразові рукавички і маску. Не забудьте після цього ретельно вимити руки з милом.

2 . Також ретельно мийте руки з милом щоразу , коли ви облагороджуєте присадибну ділянку, як і у всіх інших випадках, що стосуються безпосереднього контакту з грунтом , тому що в ньому також можуть бути присутніми кокцидії .

3 . Ретельно прожарюйте будь-яку продукцію тваринного походження і не спробуйте страву доти , поки вона не буде приготовлено повністю . Чи варто говорити , що під час вагітності з раціону потрібно виключити такі страви , як біфштекс з кров’ю і сирі яйця.

4 . Заморожуйте м’ясо при температурі не менше — 17С ° протягом декількох днів перед приготуванням , щоб знизити ймовірність зараження.

5 . Ретельно промивайте і дезінфікують обробні дошки і ножі гарячою водою з питною содою після кожного використання.

6 . Ретельно мийте з невеликою кількістю оцту у воді фрукти і овочі перед їжею , особливо ті , які ви звикли вживати з шкіркою .

Back to top button