Цікаве

Як у холод зберегти здорову шкіру рук: корисні поради

Восени шкіра рук потребує іншого підходу, ніж улітку: різкі перепади температури згубно впливають на її стан. Як доглядати за руками восени, чому це важливо робити правильно і за допомогою яких засобів можна зберегти шкіру молодою та ніжною – розповіла косметолог Сюзанна Елоян, передає 1News.

Як правильно доглядати за руками восени

Основні причини того, щоб приділяти зоні наших рук восени більше уваги – це швидке старіння шкіри рук, порушення цілісності шкірного покриву (поява тріщин), а також навіть лущення. Восени температура повітря часто змінюється, плюс відбувається різкий перепад, коли ми з теплого приміщення виходимо на холодну вулицю – і навпаки.

Тому насамперед не забуваємо перед виходом на вулицю вдягати рукавички, адже ми ж не хочемо, щоб наші руки обвітрювалися. Ви не повірите, але і рукавички можуть пересушувати ніжну шкіру ваших ручок. Щоб цього не відбувалося, слід використати живильний крем.

Саме живильний, а не зволожувальний: між ними колосальна різниця. Зволожувальний крем восени і взимку більше шкодить, ніж дає користі, оскільки він не здатний проникнути глибоко в дерму і не створює захисного шару на шкірі. Тоді як живильний утримує вологу всередині самої дерми.

А компоненти, що входять до складу зволожувальних кремів, утворюють мікрокристали, які згубно впливають на стан шкіри, утворюючи дрібні тріщини та непомітні оку ушкодження. Тому прибираємо зволожувальний і дістаємо живильний.

Як правильно наносити живильний крем для рук

Крем потрібно використовувати 3-4 рази на день, перед кожним виходом на вулицю. Помивши руки, також не забуваємо відразу ж його намазати. Прийшовши з вулиці, не слід мити руки в гарячій воді, найкраще підійде вода кімнатної температури або трохи тепла, оскільки різкий перепад температури викликає спазм судин.

Прибираємо зволожувальний крем і дістаємо живильний

 

Мило обираємо зволожувальне, оскільки звичайне чи антибактеріальне сильно пересушує шкіру. Періодично користуйтеся скрабом. Відлущування шкіри не тільки зробить її м’якою і позбавить забруднення, але й покращить мікроциркуляцію.

 

Зробити живильну маску для рук можна на основі кокосової олії, додавши банан та моркву

 

І звичайно ж, не забуваємо балувати свої руки, застосовуючи різні маски. Одна з моїх улюблених, які можна зробити самостійно, – це маска з кокосовою олією, тертою морквою та бананом.

Як зробити живильну маску для рук

Ця маска не тільки живить, а й омолоджує шкіру завдяки впливу вітаміну А, що міститься в моркві. Робимо так:

  • половину стиглого банана треба потовкти в однорідну масу,
  • з’єднати її з 1 тертою морквою середнього розміру та 2 столовими ложками кокосової олії,
  • намастити цю суміш на шкіру і укутати руки, щоб було тепло: наприклад, вдягнути спеціальні рукавички.

Залишити маску слід на 15-20 хвилин, а потім ретельно змити. На завершення нанести живильний крем. Таку процедуру рекомендовано проводити 1-2 рази на тиждень.

Також якщо запаси вологи вичерпані, шкіра рук суха, то можливий такий метод зволоження, як процедура біоревіталізації у кабінеті косметолога. Це чудовий швидкий спосіб наповнити вологою шкіру рук та уникнути її передчасного старіння.

 

Джерело: Сьогодні
Back to top button