Цікаве

Як спекти паску в мультиварці: кращі рецепти

Прогрес диктує свої правила, і для багатьох мультиварка стала порятунком. І якщо ви цінуєте свій час і разом з цим для вас важливо, щоби паска була смачною, то можна сміливо скористатися механічною помічницею. У мультиварці паска виходить соковитою і м’якою. У тісто додайте все, що ви любите – від родзинок і горіхів до шоколаду і цукатів, рекомендує 1News.

Паска в мультиварці з родзинками

 

 

Інгредієнти розраховані на чашу об’ємом 3 л. Якщо паска не ​​пропеклася за вказаний у рецепті час, увімкніть режим “Випічка” ще на 15-20 хвилин.

Інгредієнти

  • 2,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 склянки молока
  • 0,5 склянки родзинок
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 6 г сухих дріжджів
  • 0,5 ч. л. солі

Для глазурі

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 яєчний білок
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Кондитерська посипка або кокосова стружка

Рецепт приготування

  1. Розчинити дріжджі в 2 ст. л. теплого молока.
  2. У чашу мультиварки влити розтоплене вершкове масло і підігріте молоко, що залишилося, всипати 1 ст. л. цукру і сіль. Ретельно перемішати і дати охолонути до кімнатної температури.
  3. Додати дріжджову суміш і 0.5 склянки борошна, прибрати в тепло на півгодини.
  4. Коли опара підніметься, з’єднати її з жовтками, розтертими з цукром, що залишився, і 2 склянками борошна. Акуратно додати збиті білки, перемішати ложкою зверху вниз.
  5. Розмішати тісто лопаткою в чаші, знову відправити в тепло на годину, щоб тісто добре підійшло.
  6. Ізюм промити, замочити в теплій воді на 15 хвилин. Обсушити і обваляти в борошні, додати до тісто.
  7. Помістити чашу в мультиварку і готувати в режимі “Випічка” 1 годину 20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Залишити паску в режимі “Підігрів” ще на 15 хвилин, а потім злегка остудити його в чаші.
  8. Приготувати глазур: добре збити яєчні білки разом з цукровою пудрою і лимонним соком.
  9. Перекласти паску на тарілку, прикрасити глазур’ю, кондитерської посипкою або кокосовою стружкою.

Пишна паска в мультиварці

 

 

Інгредієнти

  • 150 мл молока
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 3/4 пачки сухих дріжджів
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 50 г родзинок
  • дрібка солі
  • 500 г борошна

Для глазурі

  • 100 г цукрової пудри
  • Білок 1 яйця

Рецепт приготування

  1. Налити молоко в чашу мультиварки. У режимі “Мультикухар” вибрати час 6 хвилин і температуру 35 градусів. Молоко має стати трохи тепліше кімнатної температури, але не гарячим.
  2. Після до молока додати дріжджі та розмішати до однорідної консистенції. Потім додати 150 г борошна. Тісто має бути трохи рідкуватої консистенції, але густіше, ніж на оладки.
  3. Щоб опара підійшла, увімкнути режим “Йогурт” і залишити в мультиварці на 30 хвилин. Якщо у вас немає такого режиму, то можна використовувати “Мультикухар” з температурою 35 градусів.
  4. Під час того, як наша опара підходить, необхідно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром до однорідної маси, маса має посвітліти. Яєчні білки збити в густу стійку піну.
  5. По закінченнюзавершенні програми до опари додати дрібку солі, ванілін, яєчні жовтки з цукром і заздалегідь розтоплене вершкове масло.
  6. Поступово чергуючи борошно і збиті білки, ввести їх до тіста. Добре перемішати зверху вниз, щоб тісто було легким і наситилося киснем. У результаті тісто має вийти не дуже густим.
  7. Вибрати режим “Йогурт” і залишити тісто в мультиварці на 30 хвилин. Після закінчення злегка обім’яти тісто і залишити його ще на 1 годину, в тому ж режимі. Якщо у вас немає такого режиму, то можна використовувати “Мультикухар” з температурою 40 градусів.
  8. Через годину стіл присипати борошном і викласти зверху тісто. Посипати ще кілька разів борошном і почати вимішувати. У процесі вимішування додати 4 столові ложки рослинної олії і обваляти в борошні родзинки.
  9. Чашу мультиварки змастити олією. Тісто має зайняти рівень у чаші мультиварки до 1,5. У режимі “Випічка” випікаємо паску в мультиварці протягом 1 години і 20 хвилин.
  10. Перевірити тісто на готовність зубочисткою. За допомогою решітки для готування на пару вийняти паску, перевернути її і випікати ще 10 хвилин, щоб підрум’янити паску з іншого боку.
  11. Вийняти готову паску з мультиварки. На злегка остиглу паску нанести глазур. Зверху прикрасити кондитерською посипкою.

Сирна паска в мультиварці

 

Кулич в мультиварке творожный

 

Інгредієнти:

  • 9 г швидкорозчинних дріжджів
  • 110 мл теплого молока
  • 200 г 5% сиру
  • 3 курячих яйця (1 білок використовуємо для глазурі)
  • 150 г цукрового піску
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 500 г борошна
  • Ванільний цукор – 1 столова ложка
  • 200 г цукатів або родзинок

Рецепт приготування

  1. У теплому молоці розчинити сухі дріжджі. Додати чайну ложку цукру і три столові ложки пшеничного борошна, дати постояти 30 хвилин у теплі.
  2. Збити міксером два білки зі 100 г цукрового піску. Якщо ви паску покриватимете глазур’ю, збільшіть кількість цукру і білка. Візьміть три білки і 150 г цукру.
  3. До опари, що підійшла, додати три жовтки, перетерті з ванільним цукром і сіллю, розм’якшене вершкове масло і 200 г м’якого сиру. Добре перемішати.
  4. Додати збиті з цукром білки, частину яких залишити на глазур. Акуратно перемішати ложкою.
  5. Ввести порціями борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Покласти до каструльки, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
  6. Тісто обім’яти, додати цукати або родзинки. Розподілити їх по тісту.
  7. Покласти тісто до мультиварки, закрити і включити режим підігріву на 15 хвилин.
  8. Даємо тісту піднятися. Приблизно за 45 хвилин воно підніметься до верхньої позначки.
  9. Включити режим випічка на 60 хвилин. Після сигналу, не відкриваючи кришки, додати ще 30 хвилин випічки.
  10. Після приготування не відкривати кришку ще кілька хвилин. Потім перевернути сирну паску на рушник.
  11. Покрити глазур’ю – збитими білками з цукром.

Джерело: Сьогодні

Back to top button