Цікаве
Як спекти паску в мультиварці: кращі рецепти
Прогрес диктує свої правила, і для багатьох мультиварка стала порятунком. І якщо ви цінуєте свій час і разом з цим для вас важливо, щоби паска була смачною, то можна сміливо скористатися механічною помічницею. У мультиварці паска виходить соковитою і м’якою. У тісто додайте все, що ви любите – від родзинок і горіхів до шоколаду і цукатів, рекомендує 1News.
Паска в мультиварці з родзинками
Інгредієнти розраховані на чашу об’ємом 3 л. Якщо паска не пропеклася за вказаний у рецепті час, увімкніть режим “Випічка” ще на 15-20 хвилин.
Інгредієнти
- 2,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 0,5 склянки молока
- 0,5 склянки родзинок
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 6 г сухих дріжджів
- 0,5 ч. л. солі
Для глазурі
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 яєчний білок
- 1 ст. л. лимонного соку
- Кондитерська посипка або кокосова стружка
Рецепт приготування
- Розчинити дріжджі в 2 ст. л. теплого молока.
- У чашу мультиварки влити розтоплене вершкове масло і підігріте молоко, що залишилося, всипати 1 ст. л. цукру і сіль. Ретельно перемішати і дати охолонути до кімнатної температури.
- Додати дріжджову суміш і 0.5 склянки борошна, прибрати в тепло на півгодини.
- Коли опара підніметься, з’єднати її з жовтками, розтертими з цукром, що залишився, і 2 склянками борошна. Акуратно додати збиті білки, перемішати ложкою зверху вниз.
- Розмішати тісто лопаткою в чаші, знову відправити в тепло на годину, щоб тісто добре підійшло.
- Ізюм промити, замочити в теплій воді на 15 хвилин. Обсушити і обваляти в борошні, додати до тісто.
- Помістити чашу в мультиварку і готувати в режимі “Випічка” 1 годину 20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Залишити паску в режимі “Підігрів” ще на 15 хвилин, а потім злегка остудити його в чаші.
- Приготувати глазур: добре збити яєчні білки разом з цукровою пудрою і лимонним соком.
- Перекласти паску на тарілку, прикрасити глазур’ю, кондитерської посипкою або кокосовою стружкою.
Пишна паска в мультиварці
Інгредієнти
- 150 мл молока
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 3/4 пачки сухих дріжджів
- 1 пачка ванільного цукру
- 50 г родзинок
- дрібка солі
- 500 г борошна
Для глазурі
- 100 г цукрової пудри
- Білок 1 яйця
Рецепт приготування
- Налити молоко в чашу мультиварки. У режимі “Мультикухар” вибрати час 6 хвилин і температуру 35 градусів. Молоко має стати трохи тепліше кімнатної температури, але не гарячим.
- Після до молока додати дріжджі та розмішати до однорідної консистенції. Потім додати 150 г борошна. Тісто має бути трохи рідкуватої консистенції, але густіше, ніж на оладки.
- Щоб опара підійшла, увімкнути режим “Йогурт” і залишити в мультиварці на 30 хвилин. Якщо у вас немає такого режиму, то можна використовувати “Мультикухар” з температурою 35 градусів.
- Під час того, як наша опара підходить, необхідно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром до однорідної маси, маса має посвітліти. Яєчні білки збити в густу стійку піну.
- По закінченнюзавершенні програми до опари додати дрібку солі, ванілін, яєчні жовтки з цукром і заздалегідь розтоплене вершкове масло.
- Поступово чергуючи борошно і збиті білки, ввести їх до тіста. Добре перемішати зверху вниз, щоб тісто було легким і наситилося киснем. У результаті тісто має вийти не дуже густим.
- Вибрати режим “Йогурт” і залишити тісто в мультиварці на 30 хвилин. Після закінчення злегка обім’яти тісто і залишити його ще на 1 годину, в тому ж режимі. Якщо у вас немає такого режиму, то можна використовувати “Мультикухар” з температурою 40 градусів.
- Через годину стіл присипати борошном і викласти зверху тісто. Посипати ще кілька разів борошном і почати вимішувати. У процесі вимішування додати 4 столові ложки рослинної олії і обваляти в борошні родзинки.
- Чашу мультиварки змастити олією. Тісто має зайняти рівень у чаші мультиварки до 1,5. У режимі “Випічка” випікаємо паску в мультиварці протягом 1 години і 20 хвилин.
- Перевірити тісто на готовність зубочисткою. За допомогою решітки для готування на пару вийняти паску, перевернути її і випікати ще 10 хвилин, щоб підрум’янити паску з іншого боку.
- Вийняти готову паску з мультиварки. На злегка остиглу паску нанести глазур. Зверху прикрасити кондитерською посипкою.
Сирна паска в мультиварці
Інгредієнти:
- 9 г швидкорозчинних дріжджів
- 110 мл теплого молока
- 200 г 5% сиру
- 3 курячих яйця (1 білок використовуємо для глазурі)
- 150 г цукрового піску
- 100 г вершкового масла
- 1/2 чайної ложки солі
- 500 г борошна
- Ванільний цукор – 1 столова ложка
- 200 г цукатів або родзинок
Рецепт приготування
- У теплому молоці розчинити сухі дріжджі. Додати чайну ложку цукру і три столові ложки пшеничного борошна, дати постояти 30 хвилин у теплі.
- Збити міксером два білки зі 100 г цукрового піску. Якщо ви паску покриватимете глазур’ю, збільшіть кількість цукру і білка. Візьміть три білки і 150 г цукру.
- До опари, що підійшла, додати три жовтки, перетерті з ванільним цукром і сіллю, розм’якшене вершкове масло і 200 г м’якого сиру. Добре перемішати.
- Додати збиті з цукром білки, частину яких залишити на глазур. Акуратно перемішати ложкою.
- Ввести порціями борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Покласти до каструльки, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
- Тісто обім’яти, додати цукати або родзинки. Розподілити їх по тісту.
- Покласти тісто до мультиварки, закрити і включити режим підігріву на 15 хвилин.
- Даємо тісту піднятися. Приблизно за 45 хвилин воно підніметься до верхньої позначки.
- Включити режим випічка на 60 хвилин. Після сигналу, не відкриваючи кришки, додати ще 30 хвилин випічки.
- Після приготування не відкривати кришку ще кілька хвилин. Потім перевернути сирну паску на рушник.
- Покрити глазур’ю – збитими білками з цукром.
Джерело: Сьогодні