Цікаве

Як розвинути креативність: сім ефективних способів

Креативність потрібна всім, а не тільки людям творчих професій. Вона допомагає під іншим кутом подивитися на повсякденні речі і підвищити свою ефективність та продуктивність. Ось тільки креативним підходом володіють далеко не всі. Як розвинути креативність або посилити її, розповідає 1News.

Вашій увазі сім перевірених та ефективних способів розвинути свою креативність.

1. Не чекайте натхнення – дійте

Тут як з апетитом, який приходить під час їжі. Не варто чекати осяяння, музу або натхнення – починайте працювати і ви неодмінно отримаєте все це в процесі роботи. Бо, якщо сидіти склавши руки і чекати чогось згори, можна і зовсім не дочекатися натхнення, а тільки більше все погіршити.

2. Обмежте себе у виборі

Вхопитися за все одночасно неможливо, тому, намагаючись зробити якомога більше, людина розпорошує свою увагу. Якщо хочете стимулювати свою творчість, обмежте себе у виборі, відмовтеся від якихось можливостей, щоб максимально сконцентруватися на чомусь одному.

3. Працюйте в кафе

Зазвичай вважають, що має бути тихо, щоб працювати продуктивно. Але, як показали дослідження, рівень фонового шуму в кафе дорівнює 70 децибелам, що вважається середнім показником. І саме цей рівень сприяє креативності, адже підвищує складність обробки інформації, а це в свою чергу активує абстрактне мислення і підвищує творчу продуктивність. Вчені відзначають, що низький і високий рівні шуму однаково погано впливають на креативність і продуктивність людини.

4. Обирайте інтенсивні тренування в залі

Відомо, що саме інтенсивні фізичні навантаження допомагають активізувати продуктивність ідей і креативних підходів. Вчені відзначають, що таким чином вони виштовхуються з підсвідомості і вже готові до реалізації. Обирайте тренування правильно.

5. Робіть справи іншою рукою

Згідно з різними дослідженнями, якщо людина використовує іншу руку для виконання повсякденних завдань, що таким чином активує роботу обох півкуль мозку, а це в свою чергу підстьобує креативність.

6. Записуйте випадкові думки

Все, що спадає вам на думку впродовж дня, краще записувати в нотатник. Не варто недооцінювати випадкові думки, часто вони можуть стати міцним фундаментом для творчого прориву.

7. Голосно і часто смійтеся

Відомо, що сміх – відмінний стимулятор активності префронтальної кори і передньої поясної кори головного мозку, які тісно пов’язані з креативністю. Про те, що сміх піднімає настрій можна і не говорити, ось тільки не всі знають, що це теж сприяє творчій діяльності.

Джерело: Сьогодні

Back to top button