Цікаве

Як приготувати смажені пиріжки з картоплею без дріжджів

Пиріжки з картоплею з бездрожжевого тіста, які обсмажені на сковороді – неймовірно смачний перекус, як вдома, так і в далекій дорозі.

Подробиці

Тісто і начинку можна приготувати швидко, не встигнеш озирнутися, як на тарілці лежатиме ціла гора пиріжків.

Тісто:

  • 4 ст. борошна + 2 ст. кефіру;
  • одне яйце;
  • сіль, сода (по 5 г);
  • олія кукурудзяна.

Начинка:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • цибуля (за бажанням);
  • сіль.
  • можна додати молоко.

Готуємо тісто

Змішуємо яйце з кефіром, злегка збиваємо виделкою, додаємо сіль та борошно. Замішуємо тісто. Потрібно, щоб у результаті воно не липло до рук.

Для еластичності тіста додаємо в нього пару ложок рослинної чи кукурудзяної олії.

Найпростіше тісто відразу розділити на кульки, щоб потім розкатати їх у коржик.

Накриваємо тісто серветкою та приступаємо до приготування начинки для пиріжків.

Начинка

Відварену молоду картоплю, попередньо очищену від шкірки, потрібно посолити і змішати з невеликою кількістю молока.

Як правило, додають або молоко, або обсмажену цибулю.

Потовкти картоплю потрібно в гарячому стані. Щоб не було грудок. Дати їй охолонути.

Підготовлені кульки із тіста розкачуємо. Кладемо в них начинку і щільно скріплюємо краї пиріжка. Можна защепити краї виделкою.

Пиріжок краще трохи приплюснути, щоб шов не розходився під час смаження.

Обсмажити швидко можна в сковороді з товстими стінками, краще чавунній. Багато олії не лити, щоб пиріжки не були жирними. При обсмажуванні робимо невеликий вогонь і накриваємо кришкою.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button