Цікаве

Як продовжити життя квітам, чи допоможе аспірин: лайфхаки флориста (відео)

Флористка Лілія Пономаренко поділилася корисними лайфхаками з догляду за квітами. Вона розповіла, які зрізані квіти простоять в оселі найдовше та чи правда, що у вазу з ними можна додавати аспірин чи цукор.

Які квіти найдовше стоятимуть

  1. Альстремерія
  2. Гіацинти
  3. Ранункулюси
  4. Тюльпани піоноподібні
  5. Гвоздики

Тюльпани на сьогодні — найпопулярніші квіти на ринку, розповідає власниця квіткового магазину Валентина. Один тюльпан коштує наразі 30-35 грн, одна з найдорожчих квітів — хризантема, її ціна — близько 80-100 грн. Продавчиня прогнозує, що до 8 березня квіти подорожчають, особливо троянди. 

Пономаренко дала поради, як продовжити «життя» трояндам: листя має бути мінімально на гілці, воно не повинно діставати до води. Гілки флорист радить підрізати під кутом 45 градусів. Воду потрібно змінювати раз на 2 дні, у неї можна додати консерватор, він справді діє. Не ставте їх у теплі або на протязі.

У тюльпанів теж потрібно прибрати зайве листя, налити у вазу небагато води, зрізати ці квіти потрібно рівно. Додайте у вазу консервант та поставте її у прохолодне місце.

А от гіацинт найкраще стоятиме, якщо він з цибулиною. Ці квіти взагалі ніяк не потрібно підрізати, а воду у вазі з ними варто змінювати двічі на день.

Крім того, флорист поділилася лайфхаками, як «реанімувати» гортензію. Її потрібно повністю змочити, загорнути в будь-яку плівку, підрізати під кутом 45 градусів й потім поставити у холодне приміщення на 3-4 години. Після цього вийняти з плівки.

Також Пономаренко відповіла, чи потрібно додавати аспірин у воду з квітами, щоб вони довше стояли. За її словами, це взагалі не працює.

Раніше розповідав, що врятувати та оживити домашні рослини може дешевий аптечний засіб — аскорбінова кислота в таблетках. Вона дасть їм необхідні вітаміни й простимулює зростання і цвітіння.

Back to top button