Цікаве

Як правильно обрати спортивний костюм*

На сьогоднішній день ринок пропонує дуже широкий асортимент спортивного одягу. Обираючи костюм, на перший погляд всі вироби мають привабливий зовнішній вигляд, тому нерідко можна розгубитися.

Далі ми розглянемо деякі рекомендації, які допоможуть вибрати жіночий спортивний костюм. До покупки такого одягу потрібно відноситися так само серйозно, як і до іншого. В першу чергу необхідно враховувати цілі, для яких планується придбання одягу. Якщо ви хочете вибрати костюм виключно для спортивних тренувань, тоді в першу чергу потрібно акцентувати увагу на його функціональність.

Спортивний костюм, який призначається для занять в спортивному залі, має бути виготовлений з натуральних тканин, зручним та не перешкоджати вільним рухам. Спеціалісти рекомендують вибирати костюм за наступними критеріями:

  • одяг повинен бути зручним та приємним до тіла;
  • костюм має бути виготовленим з натуральних або синтетичних матеріалів, враховуючи вид спорту, для якого він призначається;
  • тканина не повинна линяти, оскільки під час тренувань збільшується кількість потовиділення;
  • виріб має бути безпечним, без різноманітних елементів, якими можна поранитися.

Якщо ви зібралися займатися гірськими видами спорту, то одяг має виконувати іншу функцію та володіти іншими якостями, на відміну від звичайних костюмів. Такі комплекти виготовляються із тканин, які призначаються для низьких температур, утримують тепло, при цьому пропускають повітря.

Як обрати костюм за видом тканини та розміром?

Обов’язково потрібно звертати увагу на тканину, з якої виготовлений комплект. Виробники спортивного одягу можуть використовувати натуральні або синтетичні волокна. Також комбінують синтетичні та натуральні матеріали в одному виробі.

Якщо костюм призначається для заняття спорту на відкритому повітрі, то бажано віддавати перевагу моделям, які містять світловідбивні елементи та вставки.

Дуже важливо підібрати розмір костюма. Для цього потрібно знати як правильно це зробити. Насправді це нескладно, кожен виробник пропонує розмірну сітку, яка відображає чіткі параметри виробу. На це потрібно орієнтуватися під час вибору одягу. Ще один нюанс – відповідність костюма модним тенденціям. Це не найголовніший критерій, за яким слід вибирати одяг, проте в стильному спортивному костюмі ви будете себе почувати набагато впевненіше, ніж у варіанті з колекцій минулих років.

*на правах реклами

Back to top button