Цікаве

Як правильно доглядати за москітними сітками?

Москітна сітка на вікно — практична та потрібна частина віконного отвору. Встановлення сітки запобігає потраплянню у приміщення пилу, піску та небажаних комах. Проста в обслуговуванні, москітна сітка, ціна якої вказана на сайті Vikna.ua, служитиме довго, якщо приділити їй зовсім небагато уваги. Замовити москітну сітку ви можете онлайн, а наші експерти поділяться корисною інформацією щодо основних правил догляду за нею.

Антимоскітна сітка: основні етапи догляду

Як правило, незалежно від типу та конструкції москітні сітки встановлюються на сезон весна-літо. Наприкінці осені елемент знімають. Отож, етапи користування містять:

  • зняття/встановлення;
  • очищення;
  • зберігання.

Знімання москітної сітки залежить від варіанту та кріплення. Замовити москітну сітку можна разом з вікном: фахівці продемонструють спосіб простий та легкий спосіб знімання. Гофровані та розсувні москітні сітки можна не демонтувати на зиму, оскільки конструкція в закритому вигляді надійно захищена віконною рамою та не страждає від перепадів температур.

Очищення влітку

Купити москітну сітку на пластикове вікно можна будь-якого типу. Гофровані сітки та ролети очищають безпосередньо на вікні, розсувні або рамкові сітки краще зняти для зручності. Очищення проводять вологим м’яким матеріалом з додаванням мийного засобу. Як правило, конструкції, встановлені у містах, особливо на центральних вулицях та біля магістралей, потребують більш ретельного очищення. Протипильні сітки також швидше стають брудними внаслідок осідання часток пилу та піску між осередками.

Підготовчі роботи перед зимою

Зберігати сітки в зимовий період варто після ретельного очищення. Конструкцію дістають та обережно миють каркас та саму сітку теплою водою. Можна застосовувати насадку душа або водяний шланг для зручності. Перед миттям рекомендується провести попереднє очищення пилососом чи сухою щіткою. Очищену та просушену москітну сітку зберігають у вертикальному положенні в підсобних приміщеннях. При горизонтальному положенні варто розташувати сітку на рівній поверхні та не вкладати поверх неї важких предметів.

Очищення перед встановленням

Перед початком сезону варто оглянути сітку на предмет цілісності. Встановлювати елемент необхідно після видалення пилу, можна пропилососити сітку на невеликій потужності. Для освіження та більш ретельної очистки можна скористатися слабким мильним розчином.

Back to top button