Цікаве

Як позбутися кульбаб на ділянці: корисні лайфхаки

Кульбаби при всій своїй відомій користі й красі становляють собою серйозну проблему, коли справа стосується висадки городу. Вони поширюються з неймовірною швидкістю і заважають росту інших рослин. І якщо ви не збираєтеся вирощувати плантацію для виробництва вина з кульбаб, доведеться неабияк попітніти, щоб прибрати цей бур’ян з ділянки, попереджає 1News.

Як позбутися кульбаб: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Не пропустіть час

 

Як прибрати кульбаби

Кульбаби представляють реальну загрозу в період цвітіння, точніше – дозрівання насіння. Як тільки на них з’являються білі пухнасті головки, насіння моментально розносить вітер, і боротьба з ними ускладнюється в рази. А тому прибирати кульбаби потрібно, як тільки ви помітили жовті квіти на ділянці.

  • Лайфхак 2. Регулярно викошуйте плантацію

 

Як прибрати кульбаби

У період активного цвітіння і зростання кульбаб регулярно викошуйте газон, залишаючи висоту трави не більше 6-8 см. Видаляючи стебла і квітки, ви не допустите появи і розповсюдження насіння.

  • Лайфхак 3. Як видалити кульбаби з коренем

 

Як прибрати кульбаби

 

Вирвати бур’ян із корінням – надійніший спосіб його позбутися. Однак корінь у цієї рослини довгий і ламкий. Крім того, кульбаба здатна відродитися навіть із маленького відростка, що залишився в землі. Гарненько зволожите землю, якщо вона суха – так буде легше повністю висмикнути навіть довгий корінець.

  • Лайфхак 4. Кульбаби гинуть від окропу

 

Як боротися з бур'янами

 

Бур’яни можна ошпарити окропом – це надійний спосіб боротьби з небажаною рослинністю. Однак майте на увазі, що від окропу загинуть й інші рослини, а також живність на ділянці.

  • Лайфхак 5. Від кульбаб позбавить оцет

 

Як прибрати кульбаби

Можна обприскувати ділянку розбавленим оцтом. Однак цей спосіб також небезпечний для сусідніх корисних рослин. Його доцільніше застосовувати у поєднанні з прополкою. Також кислою рідиною можна залити лунки, що утворилися від бур’янів, щоб прибрати решту коріння.

  • Лайфхак 6. Кульбаби не люблять сіль

 

Раки люблять рідні спеції, тому часто вибирають сіль

 

Також точково можна посипати рослини сіллю, при цьому не зачіпаючи сусідні рослини. Цей метод можна застосовувати на доріжках і в місцях, де більше нічого не планується вирощувати. Зате убезпечить від насіння кульбаб.

Back to top button