Цікаве

Як подовжити ефект засмаги: корисні лайфхаки

Літо, відпустка, море, сонце, відпочинок залишають на нашій шкірі незабутній відбиток у вигляді бронзової засмаги, якій заздрять всі ті, хто ще не побував на море в цьому сезоні. Але, на жаль, засмага, на яку так чекали протягом усього року, має властивість швидко зісковзувати зі шкіри. Як її утримати довше? Розповідає 1News.

Як довше зберегти морську засмагу: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Косметичні засоби
Як зберегти засмагу

 

Не потрібно винаходити колесо, яке вже старанно розробили і впровадили на ринок турботливі косметологи. Спеціальні засоби-пролонгатори засмаги – очевидний спосіб. Існують різноманітні лосьйони, креми і олії з додаванням вітамінів С і Е, які сприяють виробленню меланіну, а також компоненти з бета-каротином у складі. Всі вони допомагають зробити засмагу більш насиченою і стійкою.

  • Лайфхак 2. Зволоження шкіри

Щоб засмага була більш рівномірною і стійкою, не забувайте про зволожувальні засоби. Після сонячних ванн шкіра стає особливо пересушеною і вимагає додаткового догляду. Так ороговілі частинки засмаги затримаються на тілі довше звичайного. І, до речі, мило, яке також сушить шкіру, краще замінити на гель, крем, кондиціонер або олію для душу.

  • Лайфхак 3. Мийтеся правильно

 

Як зберегти засмагу

Якщо ви хочете зберегти засмагу, віддайте перевагу прохолодному душу і відмовтеся на час від мочалки. Під час розпарювання гарячою водою і обробки мочалкою поверхневі ороговілі клітини швидше змиваються зі шкіри, з кожним разом роблячи темний колір менш яскравим та інтенсивним. Після водних процедур не тріть шкіру рушником, а акуратно промокніть тіло, прибираючи залишки вологи.

  • Лайфхак 4. Відмовтеся від скрабу

 

Як зберегти засмагу

 

Додаткова чистка шкіри, яка її травмує, знижує час і якість засмаги. Тож якщо хочете подовше залишатися з бронзовим відтінком, почекайте зі всілякими скрабами, пілінгу, кислотами, абразивними відлущувальними частинками – всі вони, як ви розумієте, очистять шкіру і заодно зведуть нанівець ваші старання засмагнути.

  • Лайфхак 5. Харчуйтеся правильно

 

Як зберегти засмагу

 

Якщо ви додасте у свій раціон продукти, що містять бета-каротин, то зможете зберегти морську засмагу довше. Ця речовина у достатній кількості міститься в літніх фруктах і овочах: моркві, перці, дині, персиках, абрикосах, сливах, а також капусті, брокколі, різноманітній зелені.

Джерело: Сьогодні

Back to top button