Цікаве

Як підготуватися до вступу в Словаччину у 2023 році

Що найважливіше у вступі за кордон? Зважитися і ухвалити остаточне рішення. Все інше – це питання часу, сил та терпіння. Сьогодні ми розповімо про те, як найкраще підготуватися до вступу до Словаччини у 2023 році, тому що зараз саме час приймати рішення та починати діяти.

 

Словаччина – ідеальний варіант для європейської освіти

Чому ми взагалі говоримо саме про цю країну? Тому що безкоштовне навчанне в Словаччині доступно для всіх студентів, хто навчається словацькою мовою. А ще саме там можна отримати диплом, який має силу в більшості країн світу, що є важливим для майбутньої кар’єри. Освіта у Словаччині 2023 – це справді великі можливості.

Крім того, варто згадати, що це досить тиха і безпечна країна, в яку не страшно відправляти свою дитину одну. Це справді важливий плюс – чим спокійніший батько, тим впевненіше почувається студент.

До того ж варто додати, що словаки привітні, добре ставляться до іноземців, а словацька мова не викликає особливих проблем у тих, хто володіє українською та російською.

 

Етап перший – ухвалення рішення

 Це справді найважливіший пункт. Якщо ви точно впевнені, що готові і хочете поїхати вчитися за кордон, справа вже вирішена. За ним йде вибір університету та спеціальності. Порада: тверезо оцінюйте свої можливості та знання. Це пов’язано з тим, що так, вступити до Словаччини легко, але ж вам потрібно ще й здавати сесії, а в кінці навчання отримати диплом. Тому обов’язково проаналізуйте все це, зверніться за консультацією до менеджерів, які працюють з абітурієнтами щороку та зможуть підказати оптимальний варіант.

 

Етап другий – вивчення словацької мови

Якщо говорити про те, що краще – курси чи репетитор, то перший варіант кращий. Заняття у групах дають відчути здорову конкуренцію, багато комунікувати з іншими учасниками та вивчати мову у формі спілкування, а не просто заучувати правила та винятки. Курси бувають різні, але краще вибрати ті, де є авторські методики, за допомогою яких майбутніх студентів готують саме до такого рівня знань, який їм буде необхідний після приїзду до Словаччини та початку навчання.

У цей час часто пропонують онлайн курси. Цього теж не варто боятися, бо це добрий варіант – не потрібно нікуди їздити, витрачати час та сили, а просто займаєшся зі свого будинку. Це економить не тільки енергію студента, а й гроші, які витрачаються на поїздки. Ефект такий самий: знання, отримані онлайн, нічим не відрізняються від тих, що були отримані в аудиторії. Також мовні курси в Словаччині можна пройти й там. Це буде більш уже і мовний інтенсив, і екскурсії.

 

Третій етап – морально налаштуватися на переїзд

Це такий самий важливий момент, адже настрій – це головне, з чим їде студент. До вересня важливо не лише вчинити та підтягнути словацьку мову. Потрібно ще й продумати все, що потрібно взяти із собою, що необхідно докупити і таке інше. Важливо взяти речі та одяг на холодні та теплі сезони, основні канцелярські товари, ноутбук для навчання, мінімальний набір посуду: чашку, тарілку, ніж та вилку.

Що стосується морального настрою, то майбутнім студентам потрібно як мінімум підготуватися до життя далеко від батьків, правильно витрачати гроші, жити в гуртожитку та знайомитися зі студентами з різних країн.

До цього справді потрібно підготуватися, бо хоч би як це здавалося легким завданням, підготовка до цього теж потрібна. Час адаптації займає від 2 тижнів до 1 місяця. У цей період може виникнути туга по дому, близьким, друзям – усьому, що не в Словаччині. Це потрібно перетерпіти, адже незабаром у всіх студентів з’являються нові друзі, інтереси та життя в іншій країні починає здаватися вже буденним.

 

Словаччина – країна вашого майбутнього

 Вона може стати відмінним стартом чи продовженням. Найголовніше – це зрозуміти, чого хочете від свого майбутнього саме ви. Навчання у Словаччині 2023 – це чудовий шанс спробувати змінити своє життя на краще. Спробуйте ви.

Back to top button