Цікаве

Як підготувати своє авто до далекої подорожі: основні правила та рекомендації

При настанні літа та виході у відпустку багато людей вирішують відправитися на своєму автомобілі в туристичну подорож. Такий вид відпочинку є одним з найбільш цікавих та захоплюючих, але щоб отримувати тільки яскраві емоції і не затьмарювати відпустку різними проблемами, потрібно ретельно і з усією серйозністю підійти до підготовчим заходам, особливо щодо вашого авто. Для цього потрібно відвідати магазин шин та інших запчастин.

Перевірка автогуми — перший етап підготовки до тривалої подорожі

Автомобіль — це не просто засіб пересування, а складний та цілісний механізм, в якому всі деталі та вузли взаємопов’язані між собою. Через одну навіть найдрібнішу несправність можуть виникнути серйозні проблеми, для вирішення яких доведеться виконувати великий та дорогий ремонт. Тому перед тим як відправитися в подорож, потрібно привести авто в порядок.

В першу чергу потрібно звернути увагу на рухому частину — колеса. Багато автомобілістів не перевіряють гуму після зміни зимового комплекту шин на літні, але це загрожує негативними наслідками. Перед подорожжю треба обов’язково оглянути покришки на наявність дефектів (тріщини в гумі, порушена геометрія коліс та ін.) і при їх виявленні негайно купити нові шини. Замовити нові шини на авто в Україні ви можете в інтернет-магазині «Асканія шина». В каталозі на сайті ascania-shina.com/ua представлено багатий вибір покришок для літа, серед яких кожен автовласник зможе знайти підходящі варіанти для своєї легкової машини, позашляховика або мікроавтобусу за найбільш вигідними цінами.

Основні правила підготовки колес авто до тривалої подорожі

Окрім «перевзування» свого авто, також важливо перевірити внутрішній тиск в колесах, навіть якщо візуально вони добре надуті. Зробити це дуже легко, використовуючи спеціальний датчик тиску та переносний компресор, або можна відвідати найближчий автосервіс.

Варто врахувати, що при недостатньому або надмірному тиску в шинах сильно збільшується витрата бензину, що вкрай небажано в туристичній поїздці. При цьому наявність дефектів гуми може погано впливати на керованість автомобілем та привести до швидкого зносу покришок. Тому щоб уникнути будь-яких проблем черезд їзду по ямах, купинах та вибоїнах, колеса потрібно ретельно перевіряти. Але про всяк випадок з собою в багажнику все одно бажано тримати домкрат із колесом про запас.

Крім рухомої частини, також рекомендується провести діагностику основних робочих вузлів авто. Це особливо важливо в тих випадках, коли під час їзди можна почути будь-які сторонні звуки або вібрації. Тому краще відвідайте СТО, де досвідчені майстри оглянуть всі системи, перевірять рівень та якість рідин (моторне масло, охолоджуючий антифриз та ін.), протестують ходову частину, гальмівну, паливну, вентиляційну та інші важливі системи транспортного засобу. На випадок невеликих поломок бажано мати в багажнику хоча б невеликий набір інструментів та підручних засобів, які дозволили б швидко усунути проблему на дорозі та вирушити далі в поїздку.

Back to top button