Так часто буває, коли не розрахуєш із купленим хлібом і лежить він до повного черствіння. І викинути шкода і на сухарі посушити – просто. А якщо подарувати хлібу друге життя і перетворити вже не придатну до звичного застосування буханку чорного або білого на англійський пудинг або пиріг з яблуками і родзинками, або навіть на оригінальний листковий десерт?
1News підкреслює: усі рецепти, представлені нижче, засновані не на хлібі з висівками, сухофруктами і цільнозерновому, а на звичайному та скромному.
Англійський пудинг
Інгредієнти
300 г – черствий білий хліб і булка
50 г – вершкове масло
250 г – молоко
250 г – вершки
2 шт. – яйця
100-150 г – цукор
ягоди, родзинки, сухофрукти – за смаком
Спосіб приготування
Булку або хліб нарізати скибочками або порвати руками. Скибочки хліба перемазати маслом.
Викласти в форму, між шматками хліба – ягоди, родзинки або сухофрукти.
Змішати молоко, яйця, вершки і цукор. Залити і залишити на 20 хвилин.
Хліб нарізати невеликими шматочками. Змішати в мисці яйце, молоко, масло, розпушувач і сіль. Додати хліб і перемішати.
Форму (залізну) застелити папером для випічки і викласти “тісто”, розрівняти і злегка утрамбувати.
Викласти зверху соус і розподілити по “коржу”.
Зверху викласти овочі, ковбасу, оливки, полити томатним соусом і посипати сиром.
Випікати за 190 градусів до готовності.
Хлібний торт
Інгредієнти
250 г – черствий хліб
2 шт. – яйця
150 г – цукор
80 г – вершкове масло
500 мл – молоко
70 г – какао
100 г – горіхи
ванілін, кориця
1 пакетик – розпушувач
Спосіб приготування
Хліб замочити в молоці, відставити.
Яйця і цукор, розтоплене масло злегка збити. Додати ванілін, корицю, какао, розпушувач, горіхи і перемішати.
Хліб віджати і подрібнити виделкою або блендером. Додати до шоколадної маси.
Тісто вилити у форму, змащену маслом або застелену пергаментом.
Зверху посипати цукром для утворення хрусткої скоринки. Випікати приблизно 40 хв за температури 180 градусів.
Пиріг з яблуками і родзинками
Інгредієнти
половина черствого хліба ⠀⠀
3 шт. – яйця ⠀⠀
1,5 ск. – молока ⠀⠀
50 г – цукру ⠀⠀
Для начинки ⠀⠀
2 шт. – велике яблуко ⠀⠀
100 г – цукру ⠀
ванілін ⠀⠀
0,5 ч. л – кориці ⠀⠀
по 50 г – родзинок і вершкового масла ⠀⠀
Спосіб приготування ⠀⠀
Хліб порізати кубиками (приблизно 1х1 см). Половину викласти в форму на пергамент, змащений вершковим маслом і полити половиною від такої суміші: яйця + молоко + 50 г цукру. ⠀⠀
Яблука натерти на дрібній тертці, перемішати з цукром і ваніліном, додати корицю. Викласти на хліб. Посипати родзинками. ⠀⠀
Другу частину хліба змішати із сумішшю і викласти зверху, добре придавити. Зверху полити розтопленим вершковим маслом і запекти за 180 градусів (40 хвилин).⠀⠀
Прикрасити цукровою пудрою.
Листковий десерт
Інгредієнти
400 г – крихт черствого житнього хліба
2 ст. л – вершкового масла
2 ст. л – цукру
1 ч. л – кориці
250 мл – вершків жирністю не менше 30%
8-10 ст. л – кислих ягід
Спосіб приготування
У сковороді розтопити вершкове масло, викласти сухарі, посипати цукром і корицею.
Підігріти на середньому вогні, доки цукор повністю не розтане, 8-10 хвилин. Остудити суміш.
Збити вершки з ванільним цукром.
У склянку викладіть шарами обсмажені сухарі, збиті вершки і ягідне пюре. Повторіть шари.
Поставте десерт у холодильник на 2-3 години або на ніч.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.