Цікаве

Як організувати онлайн-навчання для своєї дитини: корисні поради

З понеділка в українських школах почалося дистанційне навчання. А це означає, що у батьків новий виклик, адже далеко не всі діти розуміють, що таке дисципліна, розклад і відповідальність за вивчений матеріал.

1News розповідає для вас 5 порад, які спрацюють. Дотримуючись їх, ви точно зможете пережити дистанційку і не зійти з глузду.

1. Спокій, тільки спокій, батьки!

Не намагайтеся замінити своїй дитині вчителя повною мірою. Не вимагайте від дитини виконати всі завдання, які надсилають зі школи. Тверезо оцінюйте сили і виділяйте головне.

Якщо постійно злитися, нервуватися, обурюватися і скаржитися, довго ви не протягнете! А заспокоювати нерви ввечері вином загрожує алкоголізмом – тож краще не нервуватися від самого початку!

2. Покличте сюди тайм-менеджера! Чому так важливо створити дитині чіткий графік?

Після свят, коли всі вдома, багато веселощів, подарунків, іграшок та їжі, дуже складно повернутися до робочого ритму. Ну ви і так це знаєте! Так от, діти не сильно відрізняються в цьому. Вам потрібно створити для них чіткий графік, коли вони будуть вчитися, гратися, їсти і відпочивати.

Це допоможе і вам, і дитині не перебувати в постійному процесі навчання, а відповідно, не відчувати стресу, що вже там. Графік допоможе вам розуміти, коли можна видихнути і зайнятися іншими справами.

3. Пробудіть в собі планувальника і розділіть квартиру на зони. Що це дасть?

Якщо дитина постійно буде вчитися, гратися і відпочивати в одному місці, це дуже напружує. Згадайте жорсткий карантин у березні 2020 року, коли навіть з квартири виходити не можна було. Як тоді було непросто!

Не замикайте дитину в її кімнаті на цілий день, навіть якщо це дасть вам змогу вільно ходити по решті квартири. Дуже скоро школяреві все набридне, і він не буде концентруватися на навчанні, а потайки візьметься у щось гратися. Потім доведеться стати над ним і підганяти з навчанням. Ну і про який настрій може йтися?

4. Використовуйте карантин на повну і розважтеся. Ага, як саме?

Карантин і дистанційне навчання змушує багатьох батьків переривати свій робочий процес, щоб бути вдома, адже дитину ні на кого залишити. У підсумку немає роботи або працювати доводиться паралельно з дистанційним навчанням дитини. Постійне перебування вдома, дивні домашні завдання і – ой, все, нерви на межі!

Але постарайтеся сприйняти цей час як можливість зробити з дитиною те, що ви давно хотіли, та все часу не було. Готуйте разом, прибирайте, знайдіть хобі, яке буде цікаво вам обом, переодягайтеся, будуйте халабуди. Гарне завжди можна знайти, головне – не пускайтеся в негатив, адже це дуже просто.

5. Чому стати вчителькою для своєї дитини – погана ідея?

Ви намагаєтеся зрозуміти суть завдання, чого вже там – усіх завдань, які присилають вашій дитині, хочете зробити все якнайкраще і максимально викладаєтеся, пояснюючи якусь тему. А потім почуваєтеся як вичавлений лимон, злитеся і зрештою вивалюєте весь негатив на рідних і дитину (а хто, якщо не вони, повинні вас вислухати?).

Кому це треба? Нікому! Ви – не вчителька, ви – мама (або тато), яка повинна любити свою дитину і допомагати їй, а вчити – це завдання вчителів. Розслабтеся і відсвяткуйте потім повернення дитини до школи офлайн здоровою нервовою системою і келишком червоного сухого.

Джерело: Сьогодні

Back to top button