Цікаве

Як американська сім’я зустріла зелених чоловічків

Як американська сім’я зустріла зелених чоловічків

Більшість найвідоміших зустрічей із прибульцями з космосу відбувалася у Північній Америці. Один із таких контактів відбувся в ніч з 21 на 22 серпня 1955 року в селі Келлі недалеко від Хопкінсвіла, штат Кентуккі. Сім’я фермерів Саттон і друзі, що гостювали в той момент, були атаковані загадковими істотами. Ця подія увійшла до уфологічних хронік як «жахлива ніч зелених чоловічків у Келлі — Хопкінсвіллі».

ВТОРЖЕННЯ

Того вечора у Саттонов були гості — їхні найближчі сусіди та друзі Біллі Рей та Джун Тейлор. Загалом у будинку перебувало вісім дорослих та троє дітей. Дорослі вечеряли, випивали, спілкувалися, а хлопці грали в дитячій, коли на вулиці голосно і шалено загавкав собака. Переляканий пес шкрябався у двері, наче його хтось переслідував. Біллі Рея дуже здивувала таку поведінку пса, який відрізнявся спокійною та добродушною вдачею, тому чоловік вирішив з’ясувати причину дивної реакції. Він вийшов надвір, машинально глянувши на годинник. Стрілки показували сім годин вечора. Через кілька хвилин він повернувся схвильованим і повідомив, що спостерігав у небі об’єкт, що світився, який заливав світлом всю рівнину. Незабаром об’єкт приземлився приблизно за 100 метрів від нього в руслі пересохлої річки.

Але Рей наполягав і запропонував господареві піти разом з ним і подивитися, що це таке. На той момент собака перестав гавкати, і було вирішено продовжити вечерю, а вже потім прогулятися. За півгодини люди почули, як хтось ходить під вікнами і, що дивно, пес мовчав, ніяк не реагуючи на присутність стороннього у дворі. Чоловіки підвелися з-за столу, прихопивши з собою рушниці. Вийшовши на вулицю, вони побачили з іншого боку поля блідо-рожеве сяйво, про яке розповідав Рей. Раптом позаду них пролунали кроки. Чоловіки повернули голови і остовпіли від жаху. Дивна істота стояла за їхніми спинами. Зростання його було менше метра, безволосе тіло слабо відсвічувало, велику лису голову прикрашали довгі гострокінцеві вуха. На обличчі прибульця виділялися величезні очі з жовтими білками та темно-зеленими зіницями. Руки гуманоїда були довгими, тонкими, з певною подобою перетинок між пальцями. Ноги теж тонкі, закінчувалися чимось схожим на присоски. Істота підняла руки вгору, ніби збираючись здатися в полон.

Коли воно рушило назустріч, чоловіки в паніці кинулися до будинку і, зупинившись тільки перед дверима, відкрили вогонь невідомою істотою. Однак кулі, що потрапили в нього, не завдали пошкоджень, а лише відкинули прибульця назад. Піднявшись, непроханий гість кинувся навтьоки. Не встигли друзі зайти в будинок і зачинити за собою двері, як пролунав гучний дитячий крик. Рванувшись у дитячу, чоловіки побачили такого ж монстра, який з цікавістю заглядав у вікно. Вони знову скинули рушниці і вистрілили, але, як і минулого разу, істота, мабуть, не загинула, бо згодом тіла не було виявлено.

Ніхто не мав уявлення, що діється за стінами будинку, тому було вирішено вийти та подивитися. Біллі Рей першим зробив крок на ганок. Лаккі Саттон пішов за ним, але не встиг покинути дверний отвір. З даху звисала кігтиста рука, що світилася, і вчепилася Біллі у волосся. Лаккі схопив друга за одяг, різко рвонув на себе і затяг у будинок. Люди в страху причаїлися в одній із кімнат. У тиші, що настала, були виразно чути чиїсь кроки по даху, при цьому пазурі з неприємним звуком дряпали черепицю. Хазяїн будинку був сміливою і рішучою людиною, тому він знову вирішив вийти на розвідку. Те, що він побачив, шокувало навіть його: на даху будинку сиділо відразу кілька мерзенних істот, Саттон почав стріляти по зелених тварях, але кулі, як і раніше, не завдавали їм шкоди. Йому нічого не залишалося, як повернутися в будинок і міцно зачинити за собою двері. Прибульці ж поводилися абсолютно вільно: вони розгулювали по даху і заглядали у вікна.

Після тригодинного кошмару налякані люди вирішили тікати. О 23:00 вони вискочили надвір і кинулися до своїх машин. Їхній шлях лежав у поліцейській дільниці Хопкінсвіла. Звичайно ж, у поліції не повірили розповіді про якихось прибульців. Вислухали людей тільки тому, що їх було багато, і вони були дуже налякані, та й про подію розповідали те саме. У результаті комісар поліції та чотири поліцейські поїхали на ферму. Прибувши на місце, вони ретельно оглянули будинок та його околиці. Все, що їм вдалося знайти, це собака, що жалібно скуляє, і безліч стріляних гільз на землі. Але ніяких інопланетних монстрів і об’єкта, що світиться, виявлено не було. Про те, що трапилося, можна було судити тільки з переляканих осіб людей і собаки, яка явно теж зазнала якогось шоку. Зрештою, поліцейські залишили будинок Саттонов, пообіцявши повернутися вранці.

Мати Лаккі не могла спати через пережитий жах. А під ранок, коли засяяв світанок, жінка побачила, що якесь свічення заливає її кімнату. Наступної миті через вікно на неї вже витріщалися величезні жовті очі інопланетянина. Цього разу вона вирішила не шуміти, а потихеньку розбудила сина. Лаккі знову спробував застрелити монстра, але знову безрезультатно, Постріл, звичайно ж, розбудив усіх мешканців будинку, які до ранку більше не стуляли очей. Саттони бачили, як по-хазяйськи двором і дахом будинку розгулюють мерзенні створіння, але нічого не могли з цим вдіяти. Однак, як тільки зійшло сонце, монстри ніби розчинились у повітрі. І ніколи більше у цих місцях не з’являлося.

ФАНТАЗІЯ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

У гонитві за сенсацією до села тут же почали прибувати репортери. Усі по-різному поставилися до цієї події. Багато видань висміювали Саттонов, приписуючи їм галюцинації від алкоголю. Хтось вважав, що місцеві жителі таким чином намагалися привернути до себе увагу, адже з 1940-х у США було дуже модно славитися очевидцем приземлення НЛО. Тим більше, на думку уфологів, фермера та його родину справді відвідали інопланетяни.

Як би там не було, факт отримання прибутку з цієї сенсації все ж таки мав місце. Сімейство стало брати плату з тих, хто хотів подивитися на місце події, щоправда, мотивуючи це тим, що таким чином вони захищають особистий простір від простих роззяв.

Але якщо подивитися на справу з іншого боку, Саттони тільки постраждали від цієї історії. Земляки стали ставитися до них вороже, дехто втратив роботу, а дітей ще довго дражнили однолітки.

ЦИРК ВИЇХАВ… МАВПИ ЗАЛИШИЛИСЯ

Існувала ще одна версія події. Деякі дослідники цього випадку вважали, що на фермі побували не інопланетяни, а звичайні мавпи. На користь цієї версії говорило те, що, перед тим як до Саттон нагрянули монстри, в Хопкінсвіллі гастролював бродячий цирк. Однак про зникнення мавп ніхто не повідомляв, та й немає у природі тварин, невразливих для куль. А поліція знайшла на фермі дуже багато стріляних гільз, якими можна було вбити цілу зграю мавп. Досі ніхто достеменно не знає, що саме спостерігали жителі Келлі тієї пам’ятної страшної ночі. Французькі дослідники вважають, що це були фосфоресцирующие сови, які захищали своїх пташенят. Це вказують малюнки, зроблені очевидцями. На них зображені істоти, що сиділи на дахах та деревах, дуже схожі на цих птахів.

Вторгнення

Уфологи доволі уважно досліджували цю історію, але ніхто з них не знайшов доказів того, що це був свідомий обман чи масова галюцинація. Викликало сумнів і припущення, що люди прийняли за прибульців якихось тварин. Крім того, начальник поліції Рассел Грінуел так прокоментував цю ситуацію: «Цих людей налякало щось, що не вкладається у рамки їхнього розуміння». На підтримку інопланетної версії того, що сталося, можна навести той факт, що в 1955 році надходило багато повідомлень з різних місць США про появу інопланетян. Опис зовнішнього вигляду прибульців повністю збігалося з тим, що дало сімейство селян. Варто сказати і про те, що ніхто з 11 осіб, які на той час перебували на фермі, а потім на довгі роки стали предметом для жорстоких глузувань, не відмовився надалі від своїх свідчень.

За матеріалами Інтернету

підготувала Шахло РАСУЛОВА

Back to top button