Події

‼️ Серед підрозділів окупаційної армії рф поширене п’янство та невиконання наказ…

‼️ Серед підрозділів окупаційної армії рф поширене п’янство та невиконання наказів, Вадим Скібіцький

✔️ Моральний дух окупаційних військ на фронті вкрай низький через високі втрати та відсутність російських командирів на передовій.

???? Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю «Апостроф TV».

«У багатьох випадках, особливо у тих підрозділах, які перебувають на лінії фронту, моральний дух доволі низький. Багато інформації про те, що російські командири взагалі не присутні на передовій, відсутнє нормальне логістичне забезпечення», ― розповів Вадим Скібіцький.

???? За його словами, у багатьох російських підрозділах на фронті поширене п’янство, ухилення від виконання наказів та самовільне залишення частин.

«Усе тому, що є великі втрати. Дуже багато втрат [серед окупантів] від того, що не надається своєчасна медична допомога, і це все відображається на полі бою та на моральному стані російських військовослужбовців», ― пояснив представник ГУР МО України.

☝️ Вадим Скібіцький нагадав, що історично пропагандистська машина кремля завжди насаджувала простим росіянам необхідність терпіти.

«Пропаганда казала, що необхідно терпіти, тому що в нас єсть ворог, який завжди був на Заході. [Мовляв], ми будемо лаптями щі хлєбать, але будемо кувати зброю», ― сказав представник воєнної розвідки України.

☑️ На думку Вадима Скібіцького, для «прозріння» російському народу необхідний час, і, можливо, у суспільстві держави-агресора зрештою відбудеться щось схоже на те, що було після війни совєтів у Афганістані, коли багато молодих людей загинули або повернулись каліками як у фізичному, так і у психічному аспекті.

«Багато хто тоді говорив: «А що я там робив?», і чиновники відповідали: «Я тебе туди не посилав». Чи можливо це зараз в рф ― сказати складно. Але ситуація на росії може змінюватися дуже швидко: ті ж самі події 1917-го року засвідчили, що був цар ― і царя не стало», ― зазначив Вадим Скібіцький, констатувавши, що більшість російського населення зараз мовчить.

«Мовчить, боїться висловити свою думку, говорить, як в радянські часи, тільки на кухні про ситуацію. А ситуація складна: на сьогодні в російського населення на перше місце вийшло дуже просте питання ― це прибуток сім’ї і складне фінансове становище простих російських людей. Це факт», ― підсумував представник ГУР МО України.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Back to top button