Цікаве

Xiaomi представила розумні окуляри з навігацією та відображенням дзвінків

Кілька днів тому Facebook та Ray-Ban анонсували спільну розробку – розумні окуляри Ray-Ban Stories. А сьогодні китайська компанія Xiaomi представила свій новий концептуальний продукт – розумні окуляри Smart Glasses Discovery Edition. Зовні – це ніби звичайні сонцезахисні окуляри, але вони можуть виконувати багато різних функцій і синхронізовуватися зі смартфоном, пише pingvin.pro.

Як працюють розумні окуляри Xiaomi Smart Glasses Discovery Edition?

Xiaomi Smart Glasses Discovery Edition має крихітний MicroLED наче зернятко рису. Удосконалена лінза дозволяє світлу переноситися в простір, і зображення чітко передається перед очима, що робить розумні окуляри по-справжньому мініатюрними. Весь пристрій важить 51 г і підтримує дзвінки, відображення, навігацію, фотографування і переклад.

Щоб світло досягало людського ока через складну оптичну структуру, в цьому дисплеї використовується зелений дисплей з більш високою світловіддачею, а яскравість зображення може досягати 2 млн ніт.

Зображення на екрані MicroLED, приховане в оправі, може бути точно передано для людського ока за допомогою незліченних відображень і дифузії через мікроскопічну ґратчасту структуру лінзи оптичного хвилеводу.

Гратчаста структура дозволяє світлу повністю відбиватися в лінзі особливим чином, спрямовуючи світло в людське око. Процес відображення супроводжується незліченним розсіюванням світла, що дозволяє людському оку бачити зображення з усією площі решітки, що значно збільшує стійкість до зношування. Все це робиться всередині однієї лінзи, замість того, щоб використовувати складні множинні лінзи, дзеркала абощо, як в наявних продуктах.

Що вміють розумні окуляри?

Розумні окуляри Xiaomi об’єднують 497 мініатюрних датчиків і комунікаційних модулів, тому це не просто «другий екран» мобільного телефона, а абсолютно новий інтелектуальний термінал з незалежним управлінням. Крім відображення базових повідомлень, викликів тощо, окуляри також можуть незалежно виконувати такі функції, як-от навігація, фотографування, телесуфлер, відображення зображень і самостійний голосовий переклад в реальному часі.

Наприклад, з функцією «інформаційне повідомлення» явно недоречно відображати усі push-повідомлення зі смартфона на окулярах. Тому розумні окуляри Xiaomi відображатимуть тільки найважливіші повідомлення. Зокрема, будильники, термінову інформацію з офісного програмного забезпечення та обрані контакти.

«Виклик» дозволяє бачити номер абонента, коли телефонуєте, і використовувати вбудований двопроменевий мікрофон і динамік, щоб обидві сторони під час розмови могли чітко чути один одного.

«Навігація» дуже практична в сценах водіння і їзди на велосипеді. Розумні окуляри Xiaomi показують дорогу і карту перед вами в режимі реального часу, тож вам не потрібно відволікатися від дороги, що досить безпечно і зручно. Використовуючи камеру перед окулярами, ви також можете реалізувати функції швидкого «фотографування» і «фотографічного перекладу».

Також реалізована функція «голосового перекладу в реальному часі». Те, що ви говорите, перетворюється на текст і перекладається в реальному часі, що дуже зручно під час подорожей. Індикатор засвічується, коли камера працює, щоб нагадувати об’єкту про захист конфіденційності.

Для реалізації цих функцій в окулярах є вбудований 4-ядерний ARM-процесор, акумулятор, тачпад, модуль Wi-Fi та Bluetooth тощо. А також встановлена операційна система Android.

Back to top button