Цікаве

Вперше на камеру потрапило спарювання горбатих китів. Обидва самці

Вперше на камеру потрапило спарювання горбатих китів. Обидва самці

Фото: Lyle Krannichfeld, Brandi Romano
Пара самців горбатих китів,

Унікальний інцидент стався під час дослідження вченими біля острова на Гаваяї Мауї. Їм вдалося побачити одностатеве кохання між самцями горбатих китів.

Біля узбережжя Мауї двоє фотографів зафіксували спарювання горбатих китів. Про це повідомляє Science Alert.

Однак знімки поставили перед вченими нові питання про сексуальну поведінку цих тварин. Адже обидва кити були дорослими самцями.

За словами вчених, один з китів, якого вони побачили, виглядав погано. Він був худий, вкритий вошами і мав значну травму на нижній щелепі, можливо, від удару корабля.

Другий, здавалося, був у відмінній фізичній формі. Він неодноразово підпливав до свого нездорового товариша, утримуючи його на місці грудними плавниками, і неодноразово проникав у генітальну щілину – отвір, де зазвичай ховається пеніс.

Вчені припускають, що однією з причин такої поведінки може бути зміцнення соціального зв’язку з хворим другом. Але існують і менш доброякісні пояснення. Другий кит, можливо, намагався довести своє домінування над слабшим самцем або показати себе більшим і фізично сильнішим за нього.

 Lyle Krannichfeld, Brandi Romano

Раніше повідомлялося, що в Антарктиці українські вчені зі станції Академік Вернадський почали використовувати дрони для вивчення горбатих китів.

У Шотландії викинулись на берег понад 50 китів-гринд

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button