Цікаве

Водохреще Господнє 2022: навіщо пірнати у воду

19 січня в Україні відзначатимуть одне з найважливіших та особливих свят для православних християн – Водохреще Господнє 2022. Головною традицією цього дня є купання в ополонці.

Віруючі і не дуже, загартовані та не моржі, багато людей вирушають у цей день до водойм, щоб зробити омивання. Звідки пішла традиція та навіщо люди пірнають у воду цього дня, розповідає 1News.

Як Ісус

Ритуал купання на Водохреще для християн став символом, який пов’язує їх із Сином Божим. В цей день пірнаючи в ополонку, віруючі ніби змивають гріхи і повторюють за Христом, коли той хрестився на річці Йордані від святого Іоанна.

Люди вірять, що у цей день вода у водоймах та джерелах має цілющі властивості. Відповідно, саме пірнання може позбавити хвороб. Таким чином, люди ще більше зміцнюють свою віру в Бога. Тим більше, що після здійснення омивання багато хто відчуває неймовірне емоційне піднесення, схоже на ейфорію.

Зміцнення імунітету

Як біг та будь-який інший вид спорту, купання у крижаній воді з кожним роком приваблює дедалі більше послідовників. Моржі загартовуються, ведуть здоровий спосіб життя, зміцнюють імунітет і правильно готуються до самого процесу.

Данина моді

Хоч у це важко повірити, але на що тільки не підуть люди заради трендів. Здоровий спосіб життя стає все популярнішим, а моржування – один із добрих способів зміцнити здоров’я. Звичайно, є і сміливці, яким подобається весело спільно із групою друзів проводити таким чином час: стрибнути в ополонку, а потім відзначити це і зігрітися міцними напоями.

Сила волі

Підійти свідомо до обмивання, правильно підготуватися і стрибнути в крижану воду – це ще й можливість перевірити свої сили, довівши собі, що це можливо.

Джерело: Сьогодні

Back to top button