Цікаве
Весняні сніданки: 3 рецепти, які додають енергію
Не секрет, що після зими у багатьох занепад сил починається вже з самого ранку. Тому важливо скласти оптимальне меню для сніданку – ситного, корисного і такого, що додає сили.
Навесні сніданки потрібно насичувати вітамінами, особливо вітаміном D. Його можна знайти в яєчному жовтку, тому до хліба чи каші потрібно додавати варене яйце або омлет.
Крім того, можна з’їсти на сніданок шматочок риби жирних сортів – лосося, сьомги або форелі. Також хорошим варіантом для сніданку фахівці вважають сир, повідомляє 1News.
Весняна закуска з редису
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 6-7 шт. редису
- 3 яйця
- 1 плавлений сирок
- 1 ст.л. сиру або вершкового сиру
- Сіль, чорний перець
- 1/2 чайних ложки лимонного соку
- Кілька гілочок кропу
Спосіб приготування:
- Яйця відварити круто. Остудіть і почистіть. Потім натріть на тертці, поріжте дрібними кубиками або розімніть виделкою.
- Редис помийте і зріжте кінчики, натріть на крупній тертці.
- Плавлений сирок натріть на тертці.
- Зелень помийте і дрібно порубати.
- З’єднайте в мисці яйця, редис, плавлений сирок, кріп і ложку сиру. Посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік і перемішайте.
- Подавайте закуску разом з хлібом. Залишки перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.
Рулет з лаваша з лососем
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 1 лаваш
- 200 г слабосоленого лосося
- 200 г вершкового сиру
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 пучок кропу
- 1 пучок зеленої цибулі
Спосіб приготування:
- Зелену цибулю і кріп дрібно нарубати. Змішайте зелень з вершковим сиром, додайте лимонний сік.
- Нанесіть отриманий крем на лаваш.
- Лосось наріжте тонкими смужками, викладіть поверх вершкової маси, згорніть лаваш рулетом. Наріжте шматочками товщиною 3 см.
Порада: в начинку можна додати скибочки огірка або авокадо.
Фріттата з томатами, грибами і шпинатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 г шпинату
- 6 печериць
- 4 помідори
- Оливкова олія
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Розріжте помідори на чотири частини, печериці – навпіл.
- У жароміцних форму викладіть томати і гриби, збризніть оливковим маслом, посоліть і поперчіть за смаком.
- Надішліть в розігріту до 180 ° С духовку на 8 хвилин.
- Тим часом залийте шпинат окропом. Дістаньте форму і додайте в неї шпинат.
- Збийте яйця з перцем і сіллю і залийте цією сумішшю овочі.
- Надішліть в духовку і запікайте ще протягом 10 хвилин. За пару хвилин до готовності можна посипати тертим сиром.
Джерело: Сьогодні