Цікаве

Весняні сніданки: 3 рецепти, які додають енергію

Не секрет, що після зими у багатьох занепад сил починається вже з самого ранку. Тому важливо скласти оптимальне меню для сніданку – ситного, корисного і такого, що додає сили.

Навесні сніданки потрібно насичувати вітамінами, особливо вітаміном D. Його можна знайти в яєчному жовтку, тому до хліба чи каші потрібно додавати варене яйце або омлет.

Крім того, можна з’їсти на сніданок шматочок риби жирних сортів – лосося, сьомги або форелі. Також хорошим варіантом для сніданку фахівці вважають сир, повідомляє 1News.

Весняна закуска з редису

Сир з редисом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 6-7 шт. редису
  • 3 яйця
  • 1 плавлений сирок
  • 1 ст.л. сиру або вершкового сиру
  • Сіль, чорний перець
  • 1/2 чайних ложки лимонного соку
  • Кілька гілочок кропу

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто. Остудіть і почистіть. Потім натріть на тертці, поріжте дрібними кубиками або розімніть виделкою.
  2. Редис помийте і зріжте кінчики, натріть на крупній тертці.
  3. Плавлений сирок натріть на тертці.
  4. Зелень помийте і дрібно порубати.
  5. З’єднайте в мисці яйця, редис, плавлений сирок, кріп і ложку сиру. Посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік і перемішайте.
  6. Подавайте закуску разом з хлібом. Залишки перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.

Рулет з лаваша з лососем

Рулет з лаваша з червоною рибою

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 1 лаваш
  • 200 г слабосоленого лосося
  • 200 г вершкового сиру
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Зелену цибулю і кріп дрібно нарубати. Змішайте зелень з вершковим сиром, додайте лимонний сік.
  2. Нанесіть отриманий крем на лаваш.
  3. Лосось наріжте тонкими смужками, викладіть поверх вершкової маси, згорніть лаваш рулетом. Наріжте шматочками товщиною 3 см.

Порада: в начинку можна додати скибочки огірка або авокадо.

Фріттата з томатами, грибами і шпинатом

Весняний омлет з овочами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 100 г шпинату
  • 6 печериць
  • 4 помідори
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розріжте помідори на чотири частини, печериці – навпіл.
  2. У жароміцних форму викладіть томати і гриби, збризніть оливковим маслом, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Надішліть в розігріту до 180 ° С духовку на 8 хвилин.
  4. Тим часом залийте шпинат окропом. Дістаньте форму і додайте в неї шпинат.
  5. Збийте яйця з перцем і сіллю і залийте цією сумішшю овочі.
  6. Надішліть в духовку і запікайте ще протягом 10 хвилин. За пару хвилин до готовності можна посипати тертим сиром.

Джерело: Сьогодні

Back to top button