Цікаве
Масниця 2021: рецепти різнокольорових млинців
Масниця в розпалі. Якщо ви любите експерименти і щоб ці експерименти були яскравими, посмажте різнокольорові млинці. Отже, створюємо яскраві образи на Масницю за допомогою простих рецептів, які розповідає 1News.
Зелені млинці
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 5 ст. л. борошна
- 500 мл молока
- 200 г замороженого шпинату
- 2 ст. л. олії
Рецепт приготування:
- Шпинат розморозьте і збийте в пюре за допомогою блендера.
- Яйця збийте разом з цукром і сіллю. Додайте борошно і трохи молока, добре перемішайте. Влийте молоко, додайте шпинатне пюре та олію.
- Добре розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Зменшіть вогонь і, наливаючи невеликі порції тіста, спечіть тонкі млинці.
- Подавайте разом з вершковим сиром і лососем.
Рожеві млинці
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 3 великих яйця
- дрібка солі
- 500 мл молока
- 150 г борошна
- 1 очищений варений буряк, 130 г
- 2 ст. л. олії
Рецепт приготування:
- Відправте яйця, сіль, половину молока, борошно і нарізаний буряк у кухонний комбайн і збийте до отримання однорідної маси. Додайте молоко, що залишилося, і добре перемішайте. Як альтернативу можна дуже дрібно натерти буряк і збити все разом вручну.
- Залиште тісто на 20 хвилин, потім ще раз перемішайте.
- Нагрійте млинцеву сковороду і змастіть її невеликою кількістю олії. Наливаючи ополоником тісто, приготуйте тонкі млинці. Їх можна подавати як з десертними, так і несолодкими начинками.
Помаранчеві млинці
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 400 мл молока
- 250 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі (без гірки)
- 2 ст. л. олії
- 1 ч. л. з гіркою куркуми
- 100 мл холодної кип’яченої води
Рецепт приготування:
- У миску покладіть яйця, цукор і сіль, трохи збовтайте вінчиком.
- Додайте невелику частину молока, всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною.
- Потім поступово влийте решту молока, перемішуючи. Маса на цьому етапі виходить ще густа.
- Розмішайте куркуму зі 100 мл води. Додайте в борошняну суміш разом з олією, перемішайте.
- Наливаючи тісто ополоником, посмажте тонкі млинці. Подавайте їх з начинкою з курки і грибів.
Джерело: Сьогодні