Цікаве

Вечеря за 30 хвилин на всю сімʼю! Справжня ресторанна страва За копійки! Всі довільні і ситі

Сьогодні я взяла прості макарони і приготувала справжню, ситну, ресторанну страву. Сподобається і дорослим, і дітям. Весь секрет у приготуванні вершкового, сирного соусу. Цю страву можна подати хоч на обід, хоч на вечерю. Дуже ситна і навіть м’ясо не треба. Усім рекомендую!

Інгредієнти:

  • Макарони 250 гр.
  • Часник 3 зубчики
  • Чебрець свіжий або 0, 5 ч. л. сушеного
  • Вершкове масло 2 ст. л. для обжарювання
  • Борошно 35 гр.
  • Молоко 500 мл.
  • Гірчиця 1 ч. л. (не гостра)
  • Сіль і перець за смаком
  • Мускатний горіх мелений щіпка
  • Сир твердий 170 гр.
  • Олія 2 ст. л.

Для посипання:

  • Панірувальні сухарі 1/2 склянки
  • Сир пармезан або будь-який інший 30 гр.
  • Вершкове масло 2 ст. л.

Приготування:

Макарони варю до готовності у підсолені воді, я дала пів ст. л. солі. Варю стільки, скільки вказано на упаковці, приблизно 8-10 хвилин. Тоді просиджую макарони від води. Макарони не промиваю і не додаю масла!

Нарізаю дуже дрібно часник та чебрець. Обжарюю вершковому маслі, приблизно 2 хвилини.

Додаю борошно та прожарюю ще 2 хвилини.

Вливаю частинами холодне молоко у сковорідку та перемішую. Тоді додаю гірчицю, сіль, чорний перець та мускатний горіх, перемішую.

Натираю твердий сир на терці і додаю в сковорідку. Обжарюю на мінімальному вогні до повного розплавлення сиру.

Соус готовий, має вийти ось такої консистенції.

Тепер всипаю макарони та перемішую.

Перекладаю у деко для запікання, змащене олією.

Змішую панірувальні сухарі з натертим на терці сиром та вершковим маслом. Перетираю руками в крихту.

Посипаю посипкою страву. Стравлю у розігріту духовку до 200 градусів на 20-25 хвилин.

Дуже красиво і смачно, пахне на всю кухню! Хай смакує!

No Newer Articles

Back to top button