Цікаве

Вчені з’ясували, що равлики рятують від раку кишечника

З секрету залози морського равлика Dicathasis orbita вчені змогли виділити речовину, що володіє протизапальними і протираковими властивостями, інформує 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

Австралійські дослідники з Університету Фліндерса, змогли в ході масштабного десятирічного дослідження виділити з речовини, що виробляється залозою молюска, активне з’єднання, яке можна використовувати в якості дуже ефективного засобу профілактики пухлин кишечника. Це з’єднання виробляє організм морських равликів Dicathasis orbita.

За словами вчених, речовина дає виражений антибактеріальний і протизапальний ефект. Вони констатували, що “отримане від равлики з’єднання може запобігти утворенню злоякісних пухлин”.

Одна з заслуг дослідників полягає в тому, що вони змогли відстежити весь процес метаболізму нового речовини в організмі. Дані, які були при цьому отримані, дозволяють приступити до розробки ліків без потенційно токсичних побічних ефектів.

“Ми схвильовані результатами нашої роботи і сподіваємося залучити інвестиції фармацевтичних компаній для роботи над новим препаратом, який допоможе значно знизити ризик розвитку колоректальних ракових пухлин”, – сказала провідний фахівець проекту Кетрін Еббот.

 

 

 

Back to top button