Цікаве

Вчені знайшли новий спосіб діагностування хвороби Альцгеймера

Вчені знайшли новий спосіб діагностування хвороби Альцгеймера

Китайські вчені розробили новий метод діагностики хвороби Альцгеймера. Він полягає у ретельному аналізі крові. Детальніше розповідаємо у нашому матеріалі. 

За даними Китайського центру контролю та профілактики захворювань, у Китаї близько 10 мільйонів людей мають хворобу Альцгеймера (ХА), до 2050 року їхня кількість перевищить 30 мільйонів. Учені прогнозують, що згодом Китай може посісти перше місце за кількістю хворих на ХА.

Команда дослідників під керівництвом Чжан Цзіна з лікарні Медичної школи Чжецзянського університету співпрацювала з фахівцями Медичної школи Університету Вашингтона над результатами останніх наукових досліджень, заснованих на плазмових позаклітинних везикулах. Відомо, що їх вважають біомаркером для ХА.

Вчені розробили новий швидкий метод діагностування хвороби Альцгеймера. Він полягає у кількісному визначенні плазмових позаклітинних везикул. Пацієнтові необхідно здати кров, щоб перевірити кілька маркерів, які допомагають у визначенні ХА. 

Під час експерименту науковці виявили новий тип біомаркера, який можна використовувати для діагностики Альцгеймера – NMDAR2A, який пов’язаний з периферичними нервами. 

Back to top button