Цікаве

Вчені з’ясували, що змагальні відеоігри допомагають у втраті зайвої ваги

Нове дослідження у Великобританії кинуло виклик стереотипу про геймерів, які нібито поголовно страждають ожирінням, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Участь у змагальних відеоіграх може допомогти у втраті зайвої ваги.

За словами співробітників IT-компанії Stakester, їх дослідження показали, що протягом 2-годинної ігрової сесії чоловіки-геймери можуть спалити близько 420 калорій, а жінки – до 472 калорій.

Таких показників пересічна людина могла б досягти, зробивши 1 тисячу присідань.

Набагато ж більш ефективними в плані схуднення виявилися конкуренція в ході гри, яка сприяє викиду адреналіну: цей гормон збільшує частоту серцевих скорочень, змушуючи організм витрачати енергію в прискореному темпі.

До таких висновків експерти прийшли після обстеження 50 добровольців, поки вони грали в футбольний симулятор FIFA і багатокористувацький шутер Warzone. Дослідження вже не вперше показують, що насправді відеоігри можуть сприяти здоровому способу життя.

Це відноситься тільки до тих тайтлам, які ставлять перед Користувачем якусь складну задачу. Також в Квінслендському технологічному університеті на основі подібних даних з’ясували, що геймери на 21% частіше мають здорову масу тіла, ніж казуальні гравці.

 

 

 

 

Back to top button