Цікаве

Вчені з’ясували, що застуда захищає від коронавірусу

Виявляється, що від зараження коронавірусом людину може захистити застуда – до такого висновку прийшли вчені з Єльського університету, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Провокуючий застуду вірус запускає у людини імунну відповідь, яка в змозі запобігти зараженню коронавірусом. На думку вчених, це відкриття може допомогти в пошуку більш ефективних способів лікування COVID.

Відзначимо, що раніше вчені виявили, що застуда в результаті підвищення імунітету може захистити людину від грипу.

Імунна відповідь являє собою стимульовані інтерфероном гени, які реагують на ранній стадії захворювання і запобігають розмноженню вірусу в організмі.

Для дослідження вчені виростили в лабораторії тканину дихальних шляхів, заразили її риновірусом, що викликає простуду, а потім коронавірусом. Після контакту з риновірусом імунна система активізувалася і перегородила шлях поширенню SARS-CoV-2.

Фахівці вважають, що лікування, що базується на цьому методі, слід починати якомога швидше з моменту зараження, щоб коронавірус не поширювався в організмі експоненціально. На пізніх стадіях метод небезпечний, оскыльки надмірне вироблення інтерферону і активізація імунітету може призвести до більш складного перебігу захворювання.

 

 

 

Back to top button