Цікаве

Вчені з’ясували, як жінки обирають собі чоловіків

Учені з’ясували, що підсвідомо жінки шукають чоловіка, схожого на свого брата, інформує 1NEWS з посиланням на НВ.

Незважаючи на поширену думку про те, що жінки обирають чоловіків, схожих на свого батька, автори дослідження, опублікованого у виданні Evolution and Human Behaviour Journal, стверджують, що як романтичний партнер жінок приваблює чоловік, який має подібності з іншим близьким родичем – їхнім братом.

Під час наукового експерименту дослідники надали групі добровольців фотографії п’яти незнайомих чоловіків: в одній колонці розміщувалося фото брата дівчини, а в іншій – знімки чотирьох чоловіків, один з яких був хлопцем дівчини, а інші троє – просто випадкові люди. Учасники дослідження мали вказати, який з чотирьох чоловіків з другої колонки, на їхню думку, найбільше схожий на чоловіка з першої.

За результатами експерименту, 27% опитаних назвали коханого чоловіка дівчини найбільш схожим на її брата.

“Наші висновки не є правилом для кожної жінки. Однак у низці випадків зв’язок між рисами зовнішності та характеру брата і вибором партнера жінки очевидний”, – говорить провідний автор дослідження Тамсін Сакстон.

У тому, що жінка може обирати чоловіка, схожого на її брата, немає нічого дивного. Це говорить про те, що дівчина шукає партнера, максимально схожого на себе, членів своєї сім’ї, зі схожими інтересами, смаками та переконаннями.

Нагадаємо, поширена причина жіночого безпліддя – синдром полікистозних яєчників – може бути пов’язана з гормональним дисбалансом до народження, з’ясували дослідники.

 

 

 

 

 

One Comment

Back to top button